Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste danie, które przyciąga nas nie tylko zapachem, ale też pięknym złoto-pomarańczowym kolorem. Odrobina kurkumy dodana do potrawy miło nas rozgrzeje i od razu poprawi nam humor w słotny jesienny dzień. A silne właściwości przeciwzapalne, jakie posiada kurkuma, zminimalizują ryzyko przeziębienia czy grypy.
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 257
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 886
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7177
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8737
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 257
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 886
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7177
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8737
Składniki
Pokrojoną w niewielką kostkę pierś kurczaka lekko obsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojoną cebulę, rozgnieciony czosnek i dusimy pod przykryciem 15 minut. Następnie dodajemy potartą na drobnych oczkach dynię, przyprawy i podlewamy wodą. Wodę dodajemy partiami, regulując w ten sposób gęstość sosu. Dusimy całość pod przykryciem do momentu, aż dynia zacznie się rozpadać.
Na końcu dodajemy opłukany szpinak i zalewamy całość rozrobioną mąką ze śmietaną i niewielką ilością wody. Doprowadzamy sos do wrzenia i gotujemy około 5 minut.
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu, odcedzamy i dodajemy do sosu, mieszamy. Przed podaniem potrawę posypujemy tartym serem dojrzewającym.