Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste danie, które przyciąga nas nie tylko zapachem, ale też pięknym złoto-pomarańczowym kolorem. Odrobina kurkumy dodana do potrawy miło nas rozgrzeje i od razu poprawi nam humor w słotny jesienny dzień. A silne właściwości przeciwzapalne, jakie posiada kurkuma, zminimalizują ryzyko przeziębienia czy grypy.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5819
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9642
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5819
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9642
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Składniki
Pokrojoną w niewielką kostkę pierś kurczaka lekko obsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojoną cebulę, rozgnieciony czosnek i dusimy pod przykryciem 15 minut. Następnie dodajemy potartą na drobnych oczkach dynię, przyprawy i podlewamy wodą. Wodę dodajemy partiami, regulując w ten sposób gęstość sosu. Dusimy całość pod przykryciem do momentu, aż dynia zacznie się rozpadać.
Na końcu dodajemy opłukany szpinak i zalewamy całość rozrobioną mąką ze śmietaną i niewielką ilością wody. Doprowadzamy sos do wrzenia i gotujemy około 5 minut.
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu, odcedzamy i dodajemy do sosu, mieszamy. Przed podaniem potrawę posypujemy tartym serem dojrzewającym.