Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste danie, które przyciąga nas nie tylko zapachem, ale też pięknym złoto-pomarańczowym kolorem. Odrobina kurkumy dodana do potrawy miło nas rozgrzeje i od razu poprawi nam humor w słotny jesienny dzień. A silne właściwości przeciwzapalne, jakie posiada kurkuma, zminimalizują ryzyko przeziębienia czy grypy.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10197
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2826
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1933
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 741
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10197
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2826
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1933
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 741
Składniki
Pokrojoną w niewielką kostkę pierś kurczaka lekko obsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojoną cebulę, rozgnieciony czosnek i dusimy pod przykryciem 15 minut. Następnie dodajemy potartą na drobnych oczkach dynię, przyprawy i podlewamy wodą. Wodę dodajemy partiami, regulując w ten sposób gęstość sosu. Dusimy całość pod przykryciem do momentu, aż dynia zacznie się rozpadać.
Na końcu dodajemy opłukany szpinak i zalewamy całość rozrobioną mąką ze śmietaną i niewielką ilością wody. Doprowadzamy sos do wrzenia i gotujemy około 5 minut.
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu, odcedzamy i dodajemy do sosu, mieszamy. Przed podaniem potrawę posypujemy tartym serem dojrzewającym.