Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste danie, które przyciąga nas nie tylko zapachem, ale też pięknym złoto-pomarańczowym kolorem. Odrobina kurkumy dodana do potrawy miło nas rozgrzeje i od razu poprawi nam humor w słotny jesienny dzień. A silne właściwości przeciwzapalne, jakie posiada kurkuma, zminimalizują ryzyko przeziębienia czy grypy.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 79
Dziś do pracy.
Odsłon: 105
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 102
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15381
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 292
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 79
Dziś do pracy.
Odsłon: 105
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 102
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15381
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 292
Składniki
Pokrojoną w niewielką kostkę pierś kurczaka lekko obsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojoną cebulę, rozgnieciony czosnek i dusimy pod przykryciem 15 minut. Następnie dodajemy potartą na drobnych oczkach dynię, przyprawy i podlewamy wodą. Wodę dodajemy partiami, regulując w ten sposób gęstość sosu. Dusimy całość pod przykryciem do momentu, aż dynia zacznie się rozpadać.
Na końcu dodajemy opłukany szpinak i zalewamy całość rozrobioną mąką ze śmietaną i niewielką ilością wody. Doprowadzamy sos do wrzenia i gotujemy około 5 minut.
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu, odcedzamy i dodajemy do sosu, mieszamy. Przed podaniem potrawę posypujemy tartym serem dojrzewającym.