Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z pesto"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10530
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3182
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2278
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10530
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3182
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2278
Składniki
<strong> Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>
Ciasto rozwiń (jeśli potrzeba wcześniej rozmroź). Odetnij ostrym nożem z dłuższego boku 3 paski o szerokości ok. 1 cm każdy. Rozłożone ciasto równomiernie posmaruj pesto.
Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Podsmaż na oleju, przypraw, ostudź. Kurczaka opłucz, osusz, pokrój wzdłuż na cienkie paski. Lekko posyp przyprawą do kurczaka, wymieszaj. Ułóż na cieście (kurczak musi być surowy, żeby się potem ładnie zwinął i zapiekł). Ułóż pieczarki, posyp startym serem.
Całość zwiń w roladę wzdłuż dłuższego boku. Wierzch udekoruj odciętymi paskami ciasta, posmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw do nagrzanego do 220°C piekarnika, piecz 15-20 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie