Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z pesto"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 515
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 286
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9766
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4497
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 515
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 286
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9766
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4497
Składniki
<strong> Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>
Ciasto rozwiń (jeśli potrzeba wcześniej rozmroź). Odetnij ostrym nożem z dłuższego boku 3 paski o szerokości ok. 1 cm każdy. Rozłożone ciasto równomiernie posmaruj pesto.
Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Podsmaż na oleju, przypraw, ostudź. Kurczaka opłucz, osusz, pokrój wzdłuż na cienkie paski. Lekko posyp przyprawą do kurczaka, wymieszaj. Ułóż na cieście (kurczak musi być surowy, żeby się potem ładnie zwinął i zapiekł). Ułóż pieczarki, posyp startym serem.
Całość zwiń w roladę wzdłuż dłuższego boku. Wierzch udekoruj odciętymi paskami ciasta, posmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw do nagrzanego do 220°C piekarnika, piecz 15-20 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie