Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z pesto"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1582
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1338
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1397
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1345
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1582
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1338
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1397
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1345
Składniki
<strong> Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>
Ciasto rozwiń (jeśli potrzeba wcześniej rozmroź). Odetnij ostrym nożem z dłuższego boku 3 paski o szerokości ok. 1 cm każdy. Rozłożone ciasto równomiernie posmaruj pesto.
Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Podsmaż na oleju, przypraw, ostudź. Kurczaka opłucz, osusz, pokrój wzdłuż na cienkie paski. Lekko posyp przyprawą do kurczaka, wymieszaj. Ułóż na cieście (kurczak musi być surowy, żeby się potem ładnie zwinął i zapiekł). Ułóż pieczarki, posyp startym serem.
Całość zwiń w roladę wzdłuż dłuższego boku. Wierzch udekoruj odciętymi paskami ciasta, posmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw do nagrzanego do 220°C piekarnika, piecz 15-20 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie