Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z pesto"
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14345
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19469
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13143
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14345
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19469
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13143
Składniki
<strong> Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>
Ciasto rozwiń (jeśli potrzeba wcześniej rozmroź). Odetnij ostrym nożem z dłuższego boku 3 paski o szerokości ok. 1 cm każdy. Rozłożone ciasto równomiernie posmaruj pesto.
Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Podsmaż na oleju, przypraw, ostudź. Kurczaka opłucz, osusz, pokrój wzdłuż na cienkie paski. Lekko posyp przyprawą do kurczaka, wymieszaj. Ułóż na cieście (kurczak musi być surowy, żeby się potem ładnie zwinął i zapiekł). Ułóż pieczarki, posyp startym serem.
Całość zwiń w roladę wzdłuż dłuższego boku. Wierzch udekoruj odciętymi paskami ciasta, posmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw do nagrzanego do 220°C piekarnika, piecz 15-20 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie