Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak z rozmarynem"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 445
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3966
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3890
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 445
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3966
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3890
Składniki
Tuszkę opłucz, osusz, pokrój na porcje. Mięso natrzyj solą i pieprzem. Rozmaryn opłucz, potnij na kawałeczki. Cytrynę sparz, wytrzyj, otrzyj skórkę i wyciśnij sok. Oliwę wymieszaj z sokiem i skórką z cytryny. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Posmaruj tym kawałki kurczaka. Odstaw na godzinę.
Ziemniaki obierz, opłucz, gotuj ok. 20 minut. Potem odcedź je i utrzyj ze śmietaną oraz masłem. Piure przypraw solą, pieprzem i gałką. Żaroodproną formę posmaruj tłuszczem. Na spodzie rozsmaruj piure. Ułóż na nim kawałki kurczaka. Posyp rozmarynem. Piecz ok. 45 minut w temp. 190 st.Źródło: Tina