Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łagodne piersi kurczaka w śmietanie"
Szybko sie robi, jest zdrowe i moim zdane wyglada fantastycznie
Odsłon: 14394
Bardzo delikatny kurczak rozpływający się w ustach z zdrowymi dodatkami
Odsłon: 3881
Kolorowo, smacznie i zdrowo! Szaszłyki można przygotować na grillu lub w piek...
Odsłon: 299
Składniki
Każdą pierś przekrój na pół, umyj, oczyść z błonek i rozbij na kotlet. Natrzyj szczyptą soli i pieprzu. Rodzynki, śliwki i żurawinę podlej łyżką wody, dodaj masło i podgotuj. Dodaj ocet, rozmaryn i czosnek. Zmiksuj na gładką masę. Rozsmaruj na każdym kotlecie.
Mięso zawiń w ciasne roladki i obwiąż nitką. Gotuj na parze przez kilkanaście minut. Osusz i włóż na rozgrzany olej. Podsmaż do delikatnego zrumienienia. Zdejmij sznurek i przełóż do żaroodpornego naczynia. Przy kryj folią aluminiową i włóż do nagrzanego piekarnika.
Bulion podgrzej. Żółtko rozmieszaj ze śmietaną. Wlewaj wąską strużką do ciepłego bulionu. Wlej sok z cytryny, wsyp lubczyk i dopraw cukrem, solą i pieprzem. Gotuj, mieszając 3-5 minut. Roladki pokrój na plastry i podawaj polane sosem z dodatkiem zielonej sałaty.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Tanioszki
Dania główne
Kluski tarte
Dania główne
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Dania główne
Kurczak pieczony w majonezie
Tanioszki
Tanie potrawy wcale nie muszą być mdłe i pozbawione smaku. Tanioszki zawładną...
Odsłon: 882
Kluski tarte
Kluski tarte powstają ze startych na tarce surowych ziemniaków. Po ugotowaniu...
Odsłon: 116