Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lasagne dyniowo- szpinakowe"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 453
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2128
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 49
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 31
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 897
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 453
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2128
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 49
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 31
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 897
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Dynię pokrój na plastry 5 mm i ułóż na półce wyłożonej papierem do pieczenia, skrop oliwą, przypraw do smaku, posyp czosnkiem i szałwią. Piecz 15 minut.
Natłuść naczynie żaroodporne. Zredukuj temperaturę w piekarniku do 180 st. C. Podgotuj płaty do lasagne.
Na sos beszamelowy zasmaż masło z mąką (1 minuta). Wlej stopniowo mleko, cały czas mieszając. Gdy sos zgęstnieje, dodaj groszek i szpinak. Po 2 minutach dodaj ser i przypraw sos do smaku.
Układaj lasagne warstwami: płat ciasta, 1/3 dyni i sos. Zrób 3 takie warstwy, kończąc sosem. Na wierzchu ułóż plastry mozzarelli. Posyp parmezanem. Piecz 45 minut. Przed podaniem posyp orzechami.Źródło: Olivia