Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lasagne dyniowo- szpinakowe"
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 451
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32627
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 111
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 451
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32627
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 111
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Dynię pokrój na plastry 5 mm i ułóż na półce wyłożonej papierem do pieczenia, skrop oliwą, przypraw do smaku, posyp czosnkiem i szałwią. Piecz 15 minut.
Natłuść naczynie żaroodporne. Zredukuj temperaturę w piekarniku do 180 st. C. Podgotuj płaty do lasagne.
Na sos beszamelowy zasmaż masło z mąką (1 minuta). Wlej stopniowo mleko, cały czas mieszając. Gdy sos zgęstnieje, dodaj groszek i szpinak. Po 2 minutach dodaj ser i przypraw sos do smaku.
Układaj lasagne warstwami: płat ciasta, 1/3 dyni i sos. Zrób 3 takie warstwy, kończąc sosem. Na wierzchu ułóż plastry mozzarelli. Posyp parmezanem. Piecz 45 minut. Przed podaniem posyp orzechami.Źródło: Olivia