Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lasagne dyniowo- szpinakowe"
Szpinakowa wariacja
Odsłon: 11184
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana...
Odsłon: 170
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomido...
Odsłon: 59
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana...
Odsłon: 170
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomido...
Odsłon: 59
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Dynię pokrój na plastry 5 mm i ułóż na półce wyłożonej papierem do pieczenia, skrop oliwą, przypraw do smaku, posyp czosnkiem i szałwią. Piecz 15 minut.
Natłuść naczynie żaroodporne. Zredukuj temperaturę w piekarniku do 180 st. C. Podgotuj płaty do lasagne.
Na sos beszamelowy zasmaż masło z mąką (1 minuta). Wlej stopniowo mleko, cały czas mieszając. Gdy sos zgęstnieje, dodaj groszek i szpinak. Po 2 minutach dodaj ser i przypraw sos do smaku.
Układaj lasagne warstwami: płat ciasta, 1/3 dyni i sos. Zrób 3 takie warstwy, kończąc sosem. Na wierzchu ułóż plastry mozzarelli. Posyp parmezanem. Piecz 45 minut. Przed podaniem posyp orzechami.Źródło: Olivia
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kopułki z piersi kurczaka ze szpinakiem i jajkiem
Dania główne
Pierś kurczaka w sosie śmietanowym ze szpinakiem
Dania główne
Placki ziemniaczane z cukinią
Dania główne
Biała kiełbasa w piwie
Kopułki z piersi kurczaka ze szpinakiem i jajkiem
Pyszne danie obiadowe lub przekąska na imprezy w gronie najbliższych. Idealne...
Odsłon: 41
Pierś kurczaka w sosie śmietanowym ze szpinakiem
Szybki i prosty przepis na obiad. W roli głównej pierś z kurczaka. Zawsze ma...
Odsłon: 67