Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lasagne z warzywami"
Makaron z delikatnym pesto jest bardzo zdrowy i pożywny :)
Odsłon: 249
Przepis dnia
Penne con salame piccante - ekspresowe danie dla zabieganych i głodnych, a pr...
Odsłon: 3309
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 242
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 242
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oleju. Pod koniec wrzuć 3 starte ząbki czosnku i pokrojony szpinak. Całość smaż 7 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie dodaj ser pleśniowy i śmietanę. Mieszaj, aż ser się rozpuści. Mięso z kurczaka polej olejem. Dopraw solą, pieprzem i nasmaruj resztą startego czosnku. Odstaw na pół godziny i podsmaż. Pokrój na cienkie plasterki.
Płaty lasagne gotuj około 3 minuty w osolonej wodzie z dodatkiem kropli oleju. Wyłóż je na talerz. Blachę posmaruj olejem i ułóż płat makaronu. Wyłóż część szpinaku, kurczaka i rozdrobnionego kalafiora. Polej sosem pomidorowym, beszamelowym i przykryj lasagną.
Czynność powtarzaj, aż skończy się makaron. Na ostatnią warstwę wylej sos beszamelowy i wysyp mozarellę. Piecz w temp. do 180°C przez 20 minut. Pięć minut przed końcem, na wierzchu, ułóż pokrojonego w plastry pomidora.Źródło: Na żywo
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Potrawka z kiełbasy i groszku
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 46
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 97