Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lasagne z warzywami"
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 68
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 84
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 68
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 84
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oleju. Pod koniec wrzuć 3 starte ząbki czosnku i pokrojony szpinak. Całość smaż 7 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie dodaj ser pleśniowy i śmietanę. Mieszaj, aż ser się rozpuści. Mięso z kurczaka polej olejem. Dopraw solą, pieprzem i nasmaruj resztą startego czosnku. Odstaw na pół godziny i podsmaż. Pokrój na cienkie plasterki.
Płaty lasagne gotuj około 3 minuty w osolonej wodzie z dodatkiem kropli oleju. Wyłóż je na talerz. Blachę posmaruj olejem i ułóż płat makaronu. Wyłóż część szpinaku, kurczaka i rozdrobnionego kalafiora. Polej sosem pomidorowym, beszamelowym i przykryj lasagną.
Czynność powtarzaj, aż skończy się makaron. Na ostatnią warstwę wylej sos beszamelowy i wysyp mozarellę. Piecz w temp. do 180°C przez 20 minut. Pięć minut przed końcem, na wierzchu, ułóż pokrojonego w plastry pomidora.Źródło: Na żywo