Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Kapustę odciśnij z nadmiaru soku i posiekaj. Włóż ją do garnka. Dodaj kminek, ziele angielskie i liść laurowy. Całość zalej wodą. Gotuj na małym ogniu około 20 minut. Po tym czasie odcedź kapustę, zalej ją świeżą wodą i gotuj kolejne 20 minut.
Na patelni roztop masło. Wrzuć pokrojoną w piórka cebulę, posyp ją solą i zeszklij. Dorzuć plasterki kiełbasy i smaż kilka minut.
Na koniec dodaj gotowe do kapusty. Wymieszaj je z koncentratem pomidorowym oraz ugotowanymi łazankami i podawaj.Źródło: Kurier TV