Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne danie z ziemniaków i kapusty kiszonej:)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 557
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 557
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
ziemniaki obrać i ugotować na sypko,dobrze utłuc lub przepuścić przez maszynkę razem z posiekaną i przesmażona na margarynie cebulą.
W małej ilości wody udusić kapustę,dodać tłuszcz,w którym była smażona cebula,przyprawić solą i pieprzem. Masa powinna być gęsta.
Z gorącej lub co najmniej cieplej uformować placki,układać na nich farsz z kapusty,brzegi zacisnąć i zrobić kotlety.
Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z sosem grzybowym i surówkami.