Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne danie z ziemniaków i kapusty kiszonej:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9565
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 196
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9565
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 196
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20834
Składniki
ziemniaki obrać i ugotować na sypko,dobrze utłuc lub przepuścić przez maszynkę razem z posiekaną i przesmażona na margarynie cebulą.
W małej ilości wody udusić kapustę,dodać tłuszcz,w którym była smażona cebula,przyprawić solą i pieprzem. Masa powinna być gęsta.
Z gorącej lub co najmniej cieplej uformować placki,układać na nich farsz z kapusty,brzegi zacisnąć i zrobić kotlety.
Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z sosem grzybowym i surówkami.