Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka była na grilla, ale część została więc poszło na kolejny obiad.
Składniki
Nie będę tutaj podawać konkretnych ilości (to nie apteka), uważam że gotowanie to proces twórczy, można dosolić, dopieprzyć, doprawić wg własnego uznania i smaku. Łopatkę pokroiłem na plastry, doprawiłem, polałem olejem, wymieszałem z cebulą i schowałem do lodówki. Zapomniałem o niej i poszedłem na grilla :)
Karkówkę podsmażyłem, a następnie zalałem wodą dusząc do miękkości. Gdy karkówka była na wpół miękka dorzuciłem garść fasolki szparagowej. Na koniec zagęściłem mąką pełnoziarnistą.
Surówka oczywiście sezonowa. Tym razem mizeria (z jogurtem naturalnym). Wszystko posypane świeżym koperkiem. Do duszenia dorzuciłem kilka ziaren siemienia lnianego. Jest niewyczuwalny, ale nasz organizm go kocha.