Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 816
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12666
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 816
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12666
Składniki
Buraka obieramy i ścieramy na tarce.Na rozgrzanym oleju przesmażamy cebulkę i dodajemy buraczki.Smażymy ok.5 minut.Do buraczków dodajemy na zmianę śmietanę i bulion do zagęstnienia sosu.Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny,chrzanem,solą,cukrem,piprzem.Odstawiamy. Filetyposypujemy piprzem i skrapiamy sokiem z cytryny.Łososia smażymy na oleju z masłem po 3-5 minut z każdej strony..Porcje łososia przekładamy na talerz i polewamy sosem z buraczków.Posypujemy natką pietruszki. Podajemy z ryżem. Smacznego:-)