Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś w cytrynach"
Przepis na proste, ale pyszne i bardzo aromatyczne połączenie makaronu taglia...
Odsłon: 3572
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 728
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 476
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 212
Przepis na proste, ale pyszne i bardzo aromatyczne połączenie makaronu taglia...
Odsłon: 3572
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 728
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 476
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 212
Składniki
Filety umyj pod bieżącą wodą i osusz. Dopraw je solą i pieprzem. Cebulę oczyść i pokrój w talarki. Cytrynę dokładnie umyj szczoteczką i pokrój w cienkie plasterki.
Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż łososia z obu stron. Gotowe ryby zdejmij z patelni i odłóż w ciepłe miejsce. Na czystej patelni rozgrzej oliwę i obsmaż plastry cytryny. Zalej je sosem sojowym wymieszanym z miodem.
Według upodobania możesz dodać tymianek, sól i tłuczony pieprz. Sos zagotuj. Następnie włóż do niego ryby i krótko podgrzej.
Łososia wyłóż na talerze, obłóż plasterkami cytryny i polej sosem. Podawaj z duszonym ryżem.Źródło: Na żywo