Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś w ziołowej skorupce"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1272
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 264
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2266
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1272
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 264
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2266
Składniki
ok. 45 minut
Parmezan drobno zetrzeć. Zioła opłukać, osuszyć, odłożyć trochę do dekoracji, a resztę drobno posiekać. Kwaśną śmietanę wymieszać z tartą bułką, parmezanem i ziołami. Przyprawić do smaku solą. Odstawić na około 30 minut.
Filet z łososia opłukać, osuszyć, posypać solą i ułożyć na dużym kawałku folii aluminiowej. Posmarować masą ziołową. Zawinąć w folię. Ułożyć na blasze wysmarowanej olejem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 25 minut.
Makaron wrzucić na posolony wrzątek. Ugotować wg przepisu na opakowaniu. Cytrynę sparzyć wrzątkiem, osuszyć, drobno zetrzeć z niej skórkę. Masło stopić na patelni, oprószyć je mąką i krótko zasmażyć. Do zasmażki wlać zimne mleko i bulion. Wsypać skórkę z cytryny. Mieszając, gotować przez minutę, aż sos beszamelowy zgęstnieje.
Makaron odcedzić na sitku. Rybę wyjąć z piekarnika. Odwinąć z folii i ułożyć na talerzu. Podawać z makaronem polanym beszamelem. Gotowe danie udekorować odłożonymi ziołami i ewentualnie cząstkami cytryny.
Skorupka pistacjowa: zblendować 5 łyżek pistacji z 2 łyżkami mielonych migdałów, skórką z 1/2 limon ki, 1 ząbkiem czosnku, 2 łyżkami parmezanu i 1 łyżką oliwy.Źródło: Życie na gorąco