Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszny makaron o kremowym smaku serków topionych
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
makaron gotujemy na pół twardo. sos : serki roztapiamy w małym garnuszku, podlewamy trochę wodą gotowaną. pokrojoną w kosteczkę szynkę wrzucamy do roztopionych już serków. na koniec dodajemy śmietanę, którą rozmieszamy z wodą. później wystarczy tylko wymieszać makaron z sosem i wcinać. sos może być bardzo gęsty, dlatego trzeba wlać więcej wody.