Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie na wielki głód
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 90
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2292
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 283
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1651
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 90
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2292
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 283
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1651
Składniki
Na początek wstawiam wodę na makaron a gdy się zagotuje wrzucamy makaron i gotuję al dente. W czasie kiedy oczekuję na naszą pastę, cukinię myję i ścieram na tarce o dużych oczkach. Czosnek i pomidory kroję w plastry . Na patelni rozgrzewam olej pomidorowy. Na rozgrzany wrzucam czosnek. Ja smażę ten czosnek do momentu, w którym zbrązowieje a potem wyrzucam . Na taki zaromatyzowany tłuszcz wrzucam cukinię, pomidory oraz żurawinę i chwilę smażę. Jak cukinia i żurawina trochę zmiękną wrzucam ugotowany makaron i dobrze mieszam. W tym momencie wyłączam ogień pod patelnią. Na koniec posypuję pietruszką i doprawiam do smaku solą i pieprzem.