Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makaron z owocami"
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1908
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2026
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 30
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 401
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1908
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2026
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 30
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 401
Składniki
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie, przelej zimną wodą i pozostaw do osączenia. Przełóż do miski, wymieszaj z łyżką oleju.
Truskawki umyj, odsącz, pozbaw szypułek, przekrój na połówki lub ćwiartki. Obierz kiwi, opłucz. Pokrój owoce w półplasterki. Wydrąż miąższ melona, pozbaw pestek, pokrój na mniejsze kawałki. Ser żółty pokrój w dużą kostkę.
Do salaterki z makaronem włóż pokrojone truskawki, półplasterki kiwi, kawałki melona i kostki żółtego sera. Wszystkie sałatki starannie wymieszaj. Dopraw do smaku cukrem i od razu podawaj.
Porcja – 450 kcal, cena 2,60 zł, czas ok. 30 min.Źródło: Świat kobiety