Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie jednogarnkowe, doskonałe na imprezę wieloosobową, bardzo dobre do mocnego alkoholu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5300
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11729
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5300
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11729
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Składniki
Ziemniaki pokrojone gotować z kostką rosołową aż zmiękną. Połowę kiełbasy zmielić z cebulą na papkę (jak na sznycle). Kukurydzę, fasole i paprykę opłukać. Resztę kiełbasy pokroić na paseczki, względnie kawałki około 2 cm. Pomidory rozdrobnić. Do ugotowanych w rosole ziemniaków wrzucić papkę z kiełbasy i cebuli, oraz resztę składników z przepisu. Doprawić do smaku, nie zapominając o papryce. Gotować aż ziemniaki przejdą smakiem reszty gulaszu. Podawać jako danie jednogarnkowe, do mocnego alkoholu.