Do góry

Dania główne Przepis na:

Meksyk mix gulasz

Meksyk mix gulasz

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 1192

Dodano:

Odsłon: 2725

Proste danie jednogarnkowe, doskonałe na imprezę wieloosobową, bardzo dobre do mocnego alkoholu.

Składniki

  • ziemniaki, 0,5 kg
  • pomidory z puszki całe, 1 puszka
  • przecier pomidorowy, 1 duży
  • papryka marynowana (krojona), 1 słoik (duży)
  • kukurydza z puszki, 1 puszka
  • fasola czerwona z puszki, 1 puszka
  • kiełbasa zwyczajna, 1 kg
  • cebula, 4 sztuki (duże)
  • sól czosnkowa
  • papryka sypka
  • oregano
  • bazylia
  • zioła prowansalskie
  • kostka rosołowa, 1-2 kostki
  • woda, około0,5 litra
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Meksyk mix gulasz

Przygotowanie

  1. Ziemniaki pokrojone gotować z kostką rosołową aż zmiękną. Połowę kiełbasy zmielić z cebulą na papkę (jak na sznycle). Kukurydzę, fasole i paprykę opłukać. Resztę kiełbasy pokroić na paseczki, względnie kawałki około 2 cm. Pomidory rozdrobnić. Do ugotowanych w rosole ziemniaków wrzucić papkę z kiełbasy i cebuli, oraz resztę składników z przepisu. Doprawić do smaku, nie zapominając o papryce. Gotować aż ziemniaki przejdą smakiem reszty gulaszu. Podawać jako danie jednogarnkowe, do mocnego alkoholu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń