Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burito jest ostrą potrawą meksykańską. My prezentujemy nieco spolszczoną, ale równie dobrą i prostą wersję.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 864
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2738
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3198
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 864
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2738
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3198
Składniki
FARSZ: 1) Mięso posiekać na drobne kawałki (lub zmielić), zalać oliwą i przyprawić na ostro. Tak doprawione odstawić na jakiś czas (nie jest to konieczne). 2) Na mocno rozgrzaną patelnię wrzucić mięso i smażyć chwilę na dużym ogniu, a następnie przełożyć do innego naczynia. 3) Czas na warzywa. Na patelnię (po mięsie) wrzucić pokrojoną w krążki cebulę oraz przeciśniśnięty przez praskę czosnek (może być równie dobrze posiekany). Gdy te składniki ładnie się podsmażą, dodać odcedzoną fasolę oraz pomidory. Można też dodać trochę kukurydzy. Do tak przygotowanych warzyw wrzucić podsmażone wcześniej mięso i doprawić wszystko chili, solą, pieprzem, bazylią, oregano i cynamonem. Dusić 10 min. 4) Takim farszem nadziewamy przygotowane wcześniej naleśniki lub placki burito, które można kupić w sklepie. Całość można posypać startym żółtym serem.