Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burito jest ostrą potrawą meksykańską. My prezentujemy nieco spolszczoną, ale równie dobrą i prostą wersję.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15909
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8795
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 658
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8308
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15909
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8795
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 658
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8308
Składniki
FARSZ: 1) Mięso posiekać na drobne kawałki (lub zmielić), zalać oliwą i przyprawić na ostro. Tak doprawione odstawić na jakiś czas (nie jest to konieczne). 2) Na mocno rozgrzaną patelnię wrzucić mięso i smażyć chwilę na dużym ogniu, a następnie przełożyć do innego naczynia. 3) Czas na warzywa. Na patelnię (po mięsie) wrzucić pokrojoną w krążki cebulę oraz przeciśniśnięty przez praskę czosnek (może być równie dobrze posiekany). Gdy te składniki ładnie się podsmażą, dodać odcedzoną fasolę oraz pomidory. Można też dodać trochę kukurydzy. Do tak przygotowanych warzyw wrzucić podsmażone wcześniej mięso i doprawić wszystko chili, solą, pieprzem, bazylią, oregano i cynamonem. Dusić 10 min. 4) Takim farszem nadziewamy przygotowane wcześniej naleśniki lub placki burito, które można kupić w sklepie. Całość można posypać startym żółtym serem.