Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burito jest ostrą potrawą meksykańską. My prezentujemy nieco spolszczoną, ale równie dobrą i prostą wersję.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3614
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 11010
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3614
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 11010
Składniki
FARSZ: 1) Mięso posiekać na drobne kawałki (lub zmielić), zalać oliwą i przyprawić na ostro. Tak doprawione odstawić na jakiś czas (nie jest to konieczne). 2) Na mocno rozgrzaną patelnię wrzucić mięso i smażyć chwilę na dużym ogniu, a następnie przełożyć do innego naczynia. 3) Czas na warzywa. Na patelnię (po mięsie) wrzucić pokrojoną w krążki cebulę oraz przeciśniśnięty przez praskę czosnek (może być równie dobrze posiekany). Gdy te składniki ładnie się podsmażą, dodać odcedzoną fasolę oraz pomidory. Można też dodać trochę kukurydzy. Do tak przygotowanych warzyw wrzucić podsmażone wcześniej mięso i doprawić wszystko chili, solą, pieprzem, bazylią, oregano i cynamonem. Dusić 10 min. 4) Takim farszem nadziewamy przygotowane wcześniej naleśniki lub placki burito, które można kupić w sklepie. Całość można posypać startym żółtym serem.