Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 1480
Dodano: 14.02.2008
Odsłon: 20548
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
FARSZ: 1) Mięso posiekać na drobne kawałki (lub zmielić), zalać oliwą i przyprawić na ostro. Tak doprawione odstawić na jakiś czas (nie jest to konieczne). 2) Na mocno rozgrzaną patelnię wrzucić mięso i smażyć chwilę na dużym ogniu, a następnie przełożyć do innego naczynia. 3) Czas na warzywa. Na patelnię (po mięsie) wrzucić pokrojoną w krążki cebulę oraz przeciśniśnięty przez praskę czosnek (może być równie dobrze posiekany). Gdy te składniki ładnie się podsmażą, dodać odcedzoną fasolę oraz pomidory. Można też dodać trochę kukurydzy. Do tak przygotowanych warzyw wrzucić podsmażone wcześniej mięso i doprawić wszystko chili, solą, pieprzem, bazylią, oregano i cynamonem. Dusić 10 min. 4) Takim farszem nadziewamy przygotowane wcześniej naleśniki lub placki burito, które można kupić w sklepie. Całość można posypać startym żółtym serem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

mumu 07 października 2008Zgłoś do usunięcia
tak super danie, ja czasami dodaje zamiast fasoli grzyby mrożone drobniutko posiekane, a wierzch polewam gÄ�stÄ� Å�mietanÄ� i zapiekam, to oczywiście nie jest burito ale polecam0 Kto głosował? | Odpowiedz

izunia2007 05 marca 2008Zgłoś do usunięcia
Prawdziwe meksykanskie buritto robi sie zupelnie inaczej.1 Kto głosował? | Odpowiedz