Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burito jest ostrą potrawą meksykańską. My prezentujemy nieco spolszczoną, ale równie dobrą i prostą wersję.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 310
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15052
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3021
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 310
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15052
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3021
Składniki
FARSZ: 1) Mięso posiekać na drobne kawałki (lub zmielić), zalać oliwą i przyprawić na ostro. Tak doprawione odstawić na jakiś czas (nie jest to konieczne). 2) Na mocno rozgrzaną patelnię wrzucić mięso i smażyć chwilę na dużym ogniu, a następnie przełożyć do innego naczynia. 3) Czas na warzywa. Na patelnię (po mięsie) wrzucić pokrojoną w krążki cebulę oraz przeciśniśnięty przez praskę czosnek (może być równie dobrze posiekany). Gdy te składniki ładnie się podsmażą, dodać odcedzoną fasolę oraz pomidory. Można też dodać trochę kukurydzy. Do tak przygotowanych warzyw wrzucić podsmażone wcześniej mięso i doprawić wszystko chili, solą, pieprzem, bazylią, oregano i cynamonem. Dusić 10 min. 4) Takim farszem nadziewamy przygotowane wcześniej naleśniki lub placki burito, które można kupić w sklepie. Całość można posypać startym żółtym serem.