Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
FASOLKA na imprezkę : Bardzo smaczne i pożywne danie , zawsze można dodać repetę. Nie musisz angażować dużo sprzętu / mniej sprzątania po imprezce . POLECAM.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3555
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 615
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3774
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 333
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 605
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3555
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 615
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3774
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 333
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 605
Składniki
PRZYGOTOWANIE : Wlej do garnka wodę, włóż : warzywa pokrojone w kostkę ,umyte udka z kurczaka , kości wędzone , kostki rosołowe. Gotuj na Al dente, Najpierw wyciąg udka / bo one szybciej się podgotują / później kości wędzone , takie by dały się obrać z mięsa , ale nie były zbyt miękkie. Odstaw do przestudzenia . Gdy wywar się gotuje , na patelnię wlej olej i do rozgrzanego oleju wrzuć pokrojony w grubszą kostkę boczek, cebulę , czosnek i pieczarki . Gdy się trochę podsmażą i cebulka będzie zeszklona , dodaj pokrojone w grubą kostkę mięso z udek i z obranych kości . Podsmaż trochę wszystko ,nie za długo . następnie , pod koniec smażenia podlej ½ szklanki wywarem i jeszcze 5 min. pod przykryciem . Następnie wlej to wszystko do wywaru , dopraw przyprawami . gotuj do miękkości , pod koniec dodaj fasolki, przecier pomidorowy, zaklepkę z mąki , lub sos z KNORA , zagotuj chwilkę . Na konie sprawdź czy odpowiada ci smak , ewentualnie dopraw do swego smaku , wsyp posiekaną pietruszkę i podawaj z pieczywem. Szybciutko , bo goście czując ten zapach z kuchni dostaną ślinotoków . S M A C Z N E G O !!!