Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
FASOLKA na imprezkę : Bardzo smaczne i pożywne danie , zawsze można dodać repetę. Nie musisz angażować dużo sprzętu / mniej sprzątania po imprezce . POLECAM.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
PRZYGOTOWANIE : Wlej do garnka wodę, włóż : warzywa pokrojone w kostkę ,umyte udka z kurczaka , kości wędzone , kostki rosołowe. Gotuj na Al dente, Najpierw wyciąg udka / bo one szybciej się podgotują / później kości wędzone , takie by dały się obrać z mięsa , ale nie były zbyt miękkie. Odstaw do przestudzenia . Gdy wywar się gotuje , na patelnię wlej olej i do rozgrzanego oleju wrzuć pokrojony w grubszą kostkę boczek, cebulę , czosnek i pieczarki . Gdy się trochę podsmażą i cebulka będzie zeszklona , dodaj pokrojone w grubą kostkę mięso z udek i z obranych kości . Podsmaż trochę wszystko ,nie za długo . następnie , pod koniec smażenia podlej ½ szklanki wywarem i jeszcze 5 min. pod przykryciem . Następnie wlej to wszystko do wywaru , dopraw przyprawami . gotuj do miękkości , pod koniec dodaj fasolki, przecier pomidorowy, zaklepkę z mąki , lub sos z KNORA , zagotuj chwilkę . Na konie sprawdź czy odpowiada ci smak , ewentualnie dopraw do swego smaku , wsyp posiekaną pietruszkę i podawaj z pieczywem. Szybciutko , bo goście czując ten zapach z kuchni dostaną ślinotoków . S M A C Z N E G O !!!