Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
FASOLKA na imprezkę : Bardzo smaczne i pożywne danie , zawsze można dodać repetę. Nie musisz angażować dużo sprzętu / mniej sprzątania po imprezce . POLECAM.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22477
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14759
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4559
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43867
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 586
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 584
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22477
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14759
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4559
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43867
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 586
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 584
Składniki
PRZYGOTOWANIE : Wlej do garnka wodę, włóż : warzywa pokrojone w kostkę ,umyte udka z kurczaka , kości wędzone , kostki rosołowe. Gotuj na Al dente, Najpierw wyciąg udka / bo one szybciej się podgotują / później kości wędzone , takie by dały się obrać z mięsa , ale nie były zbyt miękkie. Odstaw do przestudzenia . Gdy wywar się gotuje , na patelnię wlej olej i do rozgrzanego oleju wrzuć pokrojony w grubszą kostkę boczek, cebulę , czosnek i pieczarki . Gdy się trochę podsmażą i cebulka będzie zeszklona , dodaj pokrojone w grubą kostkę mięso z udek i z obranych kości . Podsmaż trochę wszystko ,nie za długo . następnie , pod koniec smażenia podlej ½ szklanki wywarem i jeszcze 5 min. pod przykryciem . Następnie wlej to wszystko do wywaru , dopraw przyprawami . gotuj do miękkości , pod koniec dodaj fasolki, przecier pomidorowy, zaklepkę z mąki , lub sos z KNORA , zagotuj chwilkę . Na konie sprawdź czy odpowiada ci smak , ewentualnie dopraw do swego smaku , wsyp posiekaną pietruszkę i podawaj z pieczywem. Szybciutko , bo goście czując ten zapach z kuchni dostaną ślinotoków . S M A C Z N E G O !!!