Dania główne Przepis na:
Mielone kotlety z żółtym serem

Składniki
- mielone mięso wieprzowo-wołowe, 40dag
- jajo
- czerstwa bułka
- 3-4 łyżki mleka
- pół szklanki grubo startego żółtego sera
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki lub koperku
- łyżka sosu sojowego
- 3 łyżki oleju
- 3 łyżki tartej bułki
- pieprz,sól
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Namoczyć bułkę w mleku,odcisnąć,rozdrobnić,dodać do mięsa wraz z solą,pieprzem i zieleniną. Bardzo dokładnie wyrobić. Dodać ser,jeszcze raz wyrobić.
-
Rozgrzać na patelni olej i kłaść uformowane wilgotnymi dłońmi kotlety,obtoczone w tartej bułce. Smażyć na rumiano z obu stron.
-
pod koniec smażenia na kilka minut przykryć patelnię,aby kotlety dosmażyły się w środku.
Komentarze do przepisu (2)

smakosz18 25 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Dziękuje za podpowiedz:) na pewno spróbuje twojej wersji:D0 Kto głosował? | Odpowiedz

UlkaK 25 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Super smaczne, też takie robię :) I jeszcze jedna wersja: do środka każdego kotleta wkładam kawałek serka topionego. Po usmażeniu krojąc kotlet serek pysznie powoli wylewa się ze środka. Rewelka :))0 Kto głosował? | Odpowiedz