Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pora na kawałek mięska.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1340
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 266
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1340
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 266
Składniki
Rozbijamy plastry schabu.Oprószamy solą i pieprzem. Na każdy plaster schabu kładziemy po kilka wiórków masła i posypujemy natka pietruszki.Kładziemy na przemian,pokrojone w paski :ser i szynkę.Na brzegu układamy ćwiartkę ogórka i zwijamy ścisło jak roladkę.
Panierujemy w rozkłuconym jajku i tartej bułce.Obsmażamy na oleju na rumiano i przekładamy do garnka.
Na patelni rozpuszczamy czubatą łyżkę masla.Posypujemy mąką i prażymy aż zbrązowieje.Powoli wlewamy wodę.Wkładamy bulionetkę pieczeniową Knorr.Ciągle mieszamy aby nie powstały grudki.Tak powstałym sosem zalewamy roladki i dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut.Ewentualnie podlewamy wodą,jeżeli sosik nazbyt zgęstnieje.