Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mięso mielone ze śliwkami"
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8347
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2890
Polecam.
Odsłon: 1570
Polecam.
Odsłon: 464
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8347
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2890
Polecam.
Odsłon: 1570
Polecam.
Odsłon: 464
Składniki
Śliwki zalej wrzącą wodą i odłóż. Na rozgrzaną oliwę wrzuć pokrojoną cebulę i czosnek, dopraw ulubionymi przyprawami. Bułkę namocz w mleku i odciśnij.
Mięso wymieszaj z jajkiem, namoczoną bułką i podsmażonymi warzywami. Foremkę obłóż plastrami boczku i wyłóż masę. Na wierzch ułóż śliwki. Piecz około 1 godziny w temperaturze 180° C.Źródło: Na żywo