Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mięso mielone ze śliwkami"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 52
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 300
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 52
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 300
Składniki
Śliwki zalej wrzącą wodą i odłóż. Na rozgrzaną oliwę wrzuć pokrojoną cebulę i czosnek, dopraw ulubionymi przyprawami. Bułkę namocz w mleku i odciśnij.
Mięso wymieszaj z jajkiem, namoczoną bułką i podsmażonymi warzywami. Foremkę obłóż plastrami boczku i wyłóż masę. Na wierzch ułóż śliwki. Piecz około 1 godziny w temperaturze 180° C.Źródło: Na żywo