Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mięso mielone ze śliwkami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9513
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1094
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4425
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 163
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20780
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9513
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1094
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4425
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 163
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20780
Składniki
Śliwki zalej wrzącą wodą i odłóż. Na rozgrzaną oliwę wrzuć pokrojoną cebulę i czosnek, dopraw ulubionymi przyprawami. Bułkę namocz w mleku i odciśnij.
Mięso wymieszaj z jajkiem, namoczoną bułką i podsmażonymi warzywami. Foremkę obłóż plastrami boczku i wyłóż masę. Na wierzch ułóż śliwki. Piecz około 1 godziny w temperaturze 180° C.Źródło: Na żywo