Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mintaj w sezamie"
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 609
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 984
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1979
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 609
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 984
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1979
Składniki
Filety zostawiam na noc w lodówce, by się powoli rozmrażały. Myję je i dokładnie osuszam papierowym ręcznikiem. Dzielę na połowy, nacieram przyprawą do ryb, skrapiam sokiem wyciśniętym wcześniej z limonki. Wkładam na co najmniej 2 godziny do lodówki.
Mąkę mieszam z sezamem na talerzyku, a jajka bełtam w misce. Rybę moczę w jajku, a następnie panieruję ją w mące i sezamie. Tak przygotowaną wrzucam na rozgrzany olej i smażę po 2-3 minuty z każdej strony.Źródło: Kobieta i życie