Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mintaj w sezamie"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7835
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 281
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3047
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 583
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7835
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 281
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3047
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 583
Składniki
Filety zostawiam na noc w lodówce, by się powoli rozmrażały. Myję je i dokładnie osuszam papierowym ręcznikiem. Dzielę na połowy, nacieram przyprawą do ryb, skrapiam sokiem wyciśniętym wcześniej z limonki. Wkładam na co najmniej 2 godziny do lodówki.
Mąkę mieszam z sezamem na talerzyku, a jajka bełtam w misce. Rybę moczę w jajku, a następnie panieruję ją w mące i sezamie. Tak przygotowaną wrzucam na rozgrzany olej i smażę po 2-3 minuty z każdej strony.Źródło: Kobieta i życie