Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mintaj w sezamie"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 328
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11131
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3758
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1290
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 328
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11131
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3758
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1290
Składniki
Filety zostawiam na noc w lodówce, by się powoli rozmrażały. Myję je i dokładnie osuszam papierowym ręcznikiem. Dzielę na połowy, nacieram przyprawą do ryb, skrapiam sokiem wyciśniętym wcześniej z limonki. Wkładam na co najmniej 2 godziny do lodówki.
Mąkę mieszam z sezamem na talerzyku, a jajka bełtam w misce. Rybę moczę w jajku, a następnie panieruję ją w mące i sezamie. Tak przygotowaną wrzucam na rozgrzany olej i smażę po 2-3 minuty z każdej strony.Źródło: Kobieta i życie