Do góry

Dania główne Przepis na:

Mintaj w sezamie

Mintaj w sezamie

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11052

Dodano:

Odsłon: 4

Smaczny pomysł na "Mintaj w sezamie"

Składniki

  • 4 duże mrożone filety z mintaja
  • 3/4 szklanki sezamu
  • 3/4 szklanki mąki
  • 2 jaja
  • saszetka przyprawy do ryb dobrej jakości
  • limonka
  • olej rzepakowy do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mintaj w sezamie

Przygotowanie

  1. Filety zostawiam na noc w lodówce, by się powoli rozmrażały. Myję je i dokładnie osuszam papierowym ręcznikiem. Dzielę na połowy, nacieram przyprawą do ryb, skrapiam sokiem wyciśniętym wcześniej z limonki. Wkładam na co najmniej 2 godziny do lodówki.

  2. Mąkę mieszam z sezamem na talerzyku, a jajka bełtam w misce. Rybę moczę w jajku, a następnie panieruję ją w mące i sezamie. Tak przygotowaną wrzucam na rozgrzany olej i smażę po 2-3 minuty z każdej strony.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń