Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mintaj w sezamie"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1756
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3096
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1178
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1944
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1756
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3096
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1178
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1944
Składniki
Filety zostawiam na noc w lodówce, by się powoli rozmrażały. Myję je i dokładnie osuszam papierowym ręcznikiem. Dzielę na połowy, nacieram przyprawą do ryb, skrapiam sokiem wyciśniętym wcześniej z limonki. Wkładam na co najmniej 2 godziny do lodówki.
Mąkę mieszam z sezamem na talerzyku, a jajka bełtam w misce. Rybę moczę w jajku, a następnie panieruję ją w mące i sezamie. Tak przygotowaną wrzucam na rozgrzany olej i smażę po 2-3 minuty z każdej strony.Źródło: Kobieta i życie