Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mus z wątróbek"
Pyszne pulchne domowe racuchy z truskawkami , szybkie do przygotowania ideal...
Odsłon: 248
Szukasz pomysłu na prosty i szybki deser z truskawkami? Dobrze trafiłeś! Mamy...
Odsłon: 442
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 1514
Pyszne pulchne domowe racuchy z truskawkami , szybkie do przygotowania ideal...
Odsłon: 248
Szukasz pomysłu na prosty i szybki deser z truskawkami? Dobrze trafiłeś! Mamy...
Odsłon: 442
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 1514
Składniki
Wątróbki umyj. Przełóż do miski, zalej mlekiem i odstaw na całą noc. Po tym czasie wątróbki umyj, starannie osusz papierowym ręcznikiem i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę obierz z łupin i drobno posiekaj. Boczek pokrój w drobną kostkę.
W rondlu rozgrzej masło i prze- smaż na nim cebulę i boczek przez 3-4 min. Następnie dodaj wątróbki, mieszając smaż ok. 3 min (w środku powinny pozostać miękkie). Wlej brandy lub koniak, gotuj ok. 1 min. Na koniec wlej śmietankę, wymieszaj i zdejmij z ognia. Gdy wystygnie, zmiksuj na gładki mus, następnie przetrzyj przez sito. Dopraw do smaku solą, dodaj zielony pieprz, wymieszaj i przełóż do słoiczków. Wstaw do lodówki.
Do żelatyny wlej 100 ml wody, odstaw na ok. 10 min, by napęczniała. Żurawinę lub borówki włóż do rondelka, podgrzej. Dodaj napęczniałą żelatynę i podgrzewaj, mieszając, aż się rozpuści. Gdy wystygnie, rozłóż na wierzchu pasztetu. Włóż na kilka godzin do lodówki.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Porcja: 420 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka familijna
Dania główne
Kurczak w pomidorach na ostro
Dania główne
Młoda kapusta na boczku wędzonym
Dania główne
Obiad na sobotę
Zapiekanka familijna
Jeśli szukasz przepisu na obiad lub sycącą kolację, która posmakuje zarówno d...
Odsłon: 1229
Kurczak w pomidorach na ostro
Kurczak z pikantną nutką .
Odsłon: 58