Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i baaardzo sycące.. :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10715
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4808
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 923
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9155
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10715
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4808
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 923
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9155
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Składniki
Makaron ugotować al dente. Odcedzić i trzymać w cieple. Bekon drobno pokroić. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Drobno pokroić miąższ.
Rozgrzać oliwę na patelni i smażyć bekon wraz z drobno posiekaną cebulką na średnim ogniu przez ok. 5 min. Dodać pomidory, bazylię, śmietanę, sól i pieprz do smaku. Gotować kolejno 5 min. Następnie dodać makaron i gotować 2-3 minuty. Posypać startym serem.