Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Nadziewana kaczka"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1354
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12387
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15532
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1354
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12387
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15532
Składniki
Kaczkę natrzyj solą, pieprzem, majerankiem, włóż kilka listków laurowych. Zmiel podroby z namoczoną, odciśniętą bułką, dodaj mięso, natkę, jajko, przypraw farsz. Nadziej kaczkę farszem, zaszyj tuszkę. Włóż do brytfanki, podlej wodą. Piecz ok. 1,5 godz. w temp. 200°C. Polewaj mięso sosem powstałym z pieczenia.
Porcje: 6. : 120 min. Cena: 3,30 zł. Kalorie: 480.
Przepis nadesłała Janina Put z Oławy</strong>Źródło: Takie jest życie