Do góry

Dania główne Przepis na:

Nadziewana kaczka

Nadziewana kaczka

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6585

Dodano:

Odsłon: 41

Smaczny pomysł na "Nadziewana kaczka"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Nadziewana kaczka

Przygotowanie

  1. Kaczkę natrzyj solą, pieprzem, majerankiem, włóż kilka listków laurowych. Zmiel podroby z namoczoną, odciśniętą bułką, dodaj mięso, natkę, jajko, przypraw farsz. Nadziej kaczkę farszem, zaszyj tuszkę. Włóż do brytfanki, podlej wodą. Piecz ok. 1,5 godz. w temp. 200°C. Polewaj mięso sosem powstałym z pieczenia.

  2. Porcje: 6. : 120 min. Cena: 3,30 zł. Kalorie: 480.

  3. Przepis nadesłała Janina Put z Oławy

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń