Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 23
Dodano: 15.03.2017
Odsłon: 17377
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu, ok. 30 minut,możemy 5 minut dłużej, żeby na pewno był miękki, brązowy ryż nie ma tendencji do rozgotowania się. Na suchej, rozgrzanej patelni delikatnie prażymy słonecznik uważając, żeby się nie przypalił, ewentualnie możemy dodać ziarenka na surowo. Ugotowany ryż odcedzamy i do gorącego (warunek konieczny!) dodajemy olej kokosowy, słonecznik i płatki, całość mieszamy, w razie potrzeby dodajemy jeszcze soli lub płatków, na końcu dodajemy olej sezamowy i ponownie mieszamy. Podajemy parujący ryż gościom i patrzymy jak znika z talerzy.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)