Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 79
Dodano: 08.10.2008
Odsłon: 4489
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Na patelni podgrzać oliwę i przysmażyć na niej czosnek. Gdy się zrumieni - usunąć. Makaron ugotować "al dente", odcedzić i przełożyć do garnka, w którym się gotował. Wlać oliwkę, dobrze zamieszać, natychmiast wykładać na talerze, posypać tartym parmezanem, dodać bazylię. Można przyrządzić w wersji pikantnej, dodając również papryczkę peperoncino, a zamiast bazylii - posiekaną pietruszkę.. Podawać z czerwonym, wytrawnym winem.Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

mamakacperka4 28 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Mi smakowało :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

gemella 17 października 2008Zgłoś do usunięcia
Proste iszybkie w wykonaniu tylko jedno ale : do tego typu spaghetti parmezan nie jesz wskazany :)0 Kto głosował? | Odpowiedz