Sprawdzony przepis na "Naleśniki a la gundel"
Naleśniki a la gundel
Składniki
- ciasto na naleśniki
- 200 g orzechów włoskich
- 75 g rodzynek
- 50 g skórki z pomarańczy
- 100 ml kremówki
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- po łyżce rumu i cukru pudru
- 150 g gorzkiej czekolady
- 2 żółtka
- 20 g masła
Składniki
- ciasto na naleśniki
- 200 g orzechów włoskich
- 75 g rodzynek
- 50 g skórki z pomarańczy
- 100 ml kremówki
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- po łyżce rumu i cukru pudru
- 150 g gorzkiej czekolady
- 2 żółtka
- 20 g masła
Etapy przygotowania
Z przepisu na ciasto usmaż naleśniki.
Kremówkę podgrzej z rumem, dodaj zmielone orzechy, skórkę z pomarańczy, rodzynki, cynamon i cukier puder. Gotuj 3 min.
Masą napełnij naleśniki.
Czekoladę, masło i kremówkę rozpuść w kąpieli wodnej. Żółtka utrzyj z cukrem. Dodaj do nich czekoladę.
Sosem polej naleśniki.Źródło: Kurier TV
Przepis w Waszym wykonaniu (0)
Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 313
Babeczki z czekoladą w środku to niezwykle prosty, a do tego tani deser. Wyst...
Odsłon: 15276
Ostatnio komentowane przepisy
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 313
Babeczki z czekoladą w środku to niezwykle prosty, a do tego tani deser. Wyst...
Odsłon: 15276
Składniki
- ciasto na naleśniki
- 200 g orzechów włoskich
- 75 g rodzynek
- 50 g skórki z pomarańczy
- 100 ml kremówki
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- po łyżce rumu i cukru pudru
- 150 g gorzkiej czekolady
- 2 żółtka
- 20 g masła
Z przepisu na ciasto usmaż naleśniki.
Kremówkę podgrzej z rumem, dodaj zmielone orzechy, skórkę z pomarańczy, rodzynki, cynamon i cukier puder. Gotuj 3 min.
Masą napełnij naleśniki.
Czekoladę, masło i kremówkę rozpuść w kąpieli wodnej. Żółtka utrzyj z cukrem. Dodaj do nich czekoladę.
Sosem polej naleśniki.Źródło: Kurier TV