Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
puszyste, zielone naleśniki z pysznym nadzieniem
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6077
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9082
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8531
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5878
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6077
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9082
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8531
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5878
Składniki
Zaczynamy od szpinaku. Na bardzo małej ilości masła, podsmażamy szpinak, dodajemy czosnek (mały ząbek). Po ok 5 min, (gdy szpinak zamrożony, troszkę dłużej) odstawiamy szpinak do wystygnięcia.
Mieszamy składniki na naleśniki mikserem na najmniejszych obrotach. Nie podałem ilości mąki, ponieważ zawsze dodaję na oko, tak aby ciasto było odpowiednio gęste. Na koniec dodajemy przygotowany szpinak i mieszamy łyżką do połączenia składników. Dodanie piwa, powoduje, że ciasto wyjdzie puszyste.
Pora na nadzienie. Gotujemy brokuła w małych różyczkach w parowarze, podobnie jak pieczarki. Kontrolujemy brokuła, żeby nie był za miękki. Po czym na rozgrzaną patelnię, wrzucamy brokuła razem z pokrojonymi pieczarkami i podsmażamy kilka minut, jednocześnie przyprawiając jak lubimy. Pod koniec dodajemy starty żółty ser i intensywnie mieszamy aż powstanie jednolita masa.
Gorące nadzienie nakładamy na naleśniki i zawijamy (każdy znajdzie swój ulubiony sposób). Możemy posypać żółtym serem, ale najlepiej smakuje z sosem tatarskim.