Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
puszyste, zielone naleśniki z pysznym nadzieniem
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 113
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1066
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 58
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 113
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1066
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 58
Składniki
Zaczynamy od szpinaku. Na bardzo małej ilości masła, podsmażamy szpinak, dodajemy czosnek (mały ząbek). Po ok 5 min, (gdy szpinak zamrożony, troszkę dłużej) odstawiamy szpinak do wystygnięcia.
Mieszamy składniki na naleśniki mikserem na najmniejszych obrotach. Nie podałem ilości mąki, ponieważ zawsze dodaję na oko, tak aby ciasto było odpowiednio gęste. Na koniec dodajemy przygotowany szpinak i mieszamy łyżką do połączenia składników. Dodanie piwa, powoduje, że ciasto wyjdzie puszyste.
Pora na nadzienie. Gotujemy brokuła w małych różyczkach w parowarze, podobnie jak pieczarki. Kontrolujemy brokuła, żeby nie był za miękki. Po czym na rozgrzaną patelnię, wrzucamy brokuła razem z pokrojonymi pieczarkami i podsmażamy kilka minut, jednocześnie przyprawiając jak lubimy. Pod koniec dodajemy starty żółty ser i intensywnie mieszamy aż powstanie jednolita masa.
Gorące nadzienie nakładamy na naleśniki i zawijamy (każdy znajdzie swój ulubiony sposób). Możemy posypać żółtym serem, ale najlepiej smakuje z sosem tatarskim.