Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-11-2010
Znakomite połączenie smaków
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 9167
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1036
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 261
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 94
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 9167
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1036
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 261
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 94
Składniki
Ciasto z podanych składników wyrabiamy na jednolitą "lejącą" masę. Można oczywiście modyfikować poszczególne składniki wg własnego uznania. Pieczemy naleśniki dodając co jakiś czas odrobinę oliwy na patelnię.
Pory (części białe i część zielonych liści) dokładnie płuczemy i cienko siekamy.
Pieczarki obieramy i drobno siekamy (siekamy ćwiartki pieczarek)
Pomidory parzymy i obieramy ze skóry. Siekamy w 0,5cm kostkę
Na rozgrzaną oliwę (łyżka) wrzucamy pory i pieczarki i dusimy ok. 3 min.
Dodajemy pomidory i dusimy jeszcze ok 2 min.
Dodajemy kolendrę i doprawiamy pieprzem
Kiedy farsz nam przestygnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę fetę.
Jeśli potrzeba doprawiamy solą
Naleśniki wypełniamy farszem i zawijamy jak krokiety.
Podgrzewamy w piekarniku w temp. 120-140''''''''C przez 10min (tak aby nadal były miękkie)
Zajadamy :) SMACZNEGO!