Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-11-2010
Znakomite połączenie smaków
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47628
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165257
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 341
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47628
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165257
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 341
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Składniki
Ciasto z podanych składników wyrabiamy na jednolitą "lejącą" masę. Można oczywiście modyfikować poszczególne składniki wg własnego uznania. Pieczemy naleśniki dodając co jakiś czas odrobinę oliwy na patelnię.
Pory (części białe i część zielonych liści) dokładnie płuczemy i cienko siekamy.
Pieczarki obieramy i drobno siekamy (siekamy ćwiartki pieczarek)
Pomidory parzymy i obieramy ze skóry. Siekamy w 0,5cm kostkę
Na rozgrzaną oliwę (łyżka) wrzucamy pory i pieczarki i dusimy ok. 3 min.
Dodajemy pomidory i dusimy jeszcze ok 2 min.
Dodajemy kolendrę i doprawiamy pieprzem
Kiedy farsz nam przestygnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę fetę.
Jeśli potrzeba doprawiamy solą
Naleśniki wypełniamy farszem i zawijamy jak krokiety.
Podgrzewamy w piekarniku w temp. 120-140''''''''C przez 10min (tak aby nadal były miękkie)
Zajadamy :) SMACZNEGO!