Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-11-2010
Znakomite połączenie smaków
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2420
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 513
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 855
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2420
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 513
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 855
Składniki
Ciasto z podanych składników wyrabiamy na jednolitą "lejącą" masę. Można oczywiście modyfikować poszczególne składniki wg własnego uznania. Pieczemy naleśniki dodając co jakiś czas odrobinę oliwy na patelnię.
Pory (części białe i część zielonych liści) dokładnie płuczemy i cienko siekamy.
Pieczarki obieramy i drobno siekamy (siekamy ćwiartki pieczarek)
Pomidory parzymy i obieramy ze skóry. Siekamy w 0,5cm kostkę
Na rozgrzaną oliwę (łyżka) wrzucamy pory i pieczarki i dusimy ok. 3 min.
Dodajemy pomidory i dusimy jeszcze ok 2 min.
Dodajemy kolendrę i doprawiamy pieprzem
Kiedy farsz nam przestygnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę fetę.
Jeśli potrzeba doprawiamy solą
Naleśniki wypełniamy farszem i zawijamy jak krokiety.
Podgrzewamy w piekarniku w temp. 120-140''''''''C przez 10min (tak aby nadal były miękkie)
Zajadamy :) SMACZNEGO!