Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość szybkie do zrobienia, sycące i naprawdę smaczne danie:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9578
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4438
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 205
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20871
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9578
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4438
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 205
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20871
Składniki
Naleśniki: mieszamy mleko z wodą i jajkami roztrzepujemy wszystko rózgą dodajemy sól oraz mąkę i mieszamy na końctłuszczuu dodajemy proszek do pieczenia. Gęstość ciasta według uznania.
Farsz: kurczaka kroimy w nie za dużą kostkę, następnie marnujemy w takich przyprawach jak lubimy. Smażymy na nie wielkiej ilości tłuszczu. W tym samym czasie w osobnym garnku smażymy pokrojona w kostkę cebulę i czosnek dodajemy szpinak. Do tak przygotowanego szpinaku dodajemy usmażonego kurczaka i chwile gotujemy wszystko razem. Na końcu na połowę naleśnika nakładamy farsz i zwijamy w koperty. Można podawać z sosem czosnkowym:)