Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość szybkie do zrobienia, sycące i naprawdę smaczne danie:)
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 231
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 527
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 231
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 527
Składniki
Naleśniki: mieszamy mleko z wodą i jajkami roztrzepujemy wszystko rózgą dodajemy sól oraz mąkę i mieszamy na końctłuszczuu dodajemy proszek do pieczenia. Gęstość ciasta według uznania.
Farsz: kurczaka kroimy w nie za dużą kostkę, następnie marnujemy w takich przyprawach jak lubimy. Smażymy na nie wielkiej ilości tłuszczu. W tym samym czasie w osobnym garnku smażymy pokrojona w kostkę cebulę i czosnek dodajemy szpinak. Do tak przygotowanego szpinaku dodajemy usmażonego kurczaka i chwile gotujemy wszystko razem. Na końcu na połowę naleśnika nakładamy farsz i zwijamy w koperty. Można podawać z sosem czosnkowym:)