Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 183
Dodano: 27.05.2011
Odsłon: 16008
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Rozmrażamy szpinak lub dusimy jeśli mamy surowy. Ser feta rozdrabniamy widelcem i łączymy ze szpinakiem pozostawiając 1-2- łyżki szpinaku. Smażymy naleśniki (ciasto wg uznania i swojego doświadczenia), ja do ciasta naleśnikowego dodaję tę pozostawioną niewielką ilość szpinaku, wtedy naleśniki po usmażeniu wyglądają bardziej efektownie. Każdy naleśnik smarujemy masą szpinakową i zwijamy w ruloniki. Gotuję brokuł ok. 2 minut dłużej niż zwykle. Następnie na patelni topię 1 łyżeczkę masła i wrzucam do niego ugotowany brokuł. Gdy się podsmaża rozdrabniam go widelcem. Wlewam śmietanę, łączę z brokułem i delikatnie wysmażam przyprawiając: solą, pieprzem, gałką muszkatołową odrobiną czosnku. Naczynie żaroodporne smaruję masłem. Układam dosyć ściśle naleśniki jeden obok drugiego, tak by całe naczynie było wypełnione naleśnikami. Zalewam sosem śmietanowo-brokułowym , a wierzch posypuję tartym serem. Zapiekam w gorącym piekarniku, aż ser się stopi. Smacznego)))
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Annuar 30 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Świetny przepis i efektowny. Tylko niestety muszę czymś zastąpić brokuł, gdyż moi domownicy nie lubią :(9 Kto głosował? | Odpowiedz

kathleen 28 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Może i proste, ale REWELACJA:)))9 Kto głosował? | Odpowiedz

raksaksa1 27 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Przepraszam, teraz chyba jest oki.10 Kto głosował? | Odpowiedz

Boschka 27 maja 2011Zgłoś do usunięcia
i czekamy na ciąg dalszy przepisu... ;-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

wz31 27 maja 2011Zgłoś do usunięcia
A co z brokułem?0 Kto głosował? | Odpowiedz

karolciaa 27 maja 2011Zgłoś do usunięcia
To chyba nie cały przepis :( Szkoda, bo zapowiada się ciekawie...0 Kto głosował? | Odpowiedz