Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, bo kto nie zna nalesników, ale forma podania plus sos, niebiańsko łaskoczą kubki smakowe:))) Danie, które długo się nie nudzi, na obiad i kolację:)))
Rozmrażamy szpinak lub dusimy jeśli mamy surowy.
Ser feta rozdrabniamy widelcem i łączymy ze szpinakiem pozostawiając 1-2- łyżki szpinaku.
Smażymy naleśniki (ciasto wg uznania i swojego doświadczenia), ja do ciasta naleśnikowego dodaję tę pozostawioną niewielką ilość szpinaku, wtedy naleśniki po usmażeniu wyglądają bardziej efektownie.
Każdy naleśnik smarujemy masą szpinakową i zwijamy w ruloniki.
Gotuję brokuł ok. 2 minut dłużej niż zwykle.
Następnie na patelni topię 1 łyżeczkę masła i wrzucam do niego ugotowany brokuł. Gdy się podsmaża rozdrabniam go widelcem.
Wlewam śmietanę, łączę z brokułem i delikatnie wysmażam przyprawiając: solą, pieprzem, gałką muszkatołową odrobiną czosnku.
Naczynie żaroodporne smaruję masłem. Układam dosyć ściśle naleśniki jeden obok drugiego, tak by całe naczynie było wypełnione naleśnikami.
Zalewam sosem śmietanowo-brokułowym , a wierzch posypuję tartym serem.
Zapiekam w gorącym piekarniku, aż ser się stopi.
Smacznego)))
Proste danie bezmięsne, smaczne i zdrowe.
Odsłon: 15235
Przepis dnia
Moje pierwsze w tym roku szparagi upolowane za 9,99! Ponieważ pogoda, jak na...
Odsłon: 3898
Przepis dnia
Pyszne, lekkie danie z cukinią w roli głównej. Nadziewane kaszą jaglaną i wa...
Odsłon: 8571
Pyszne ciasto z jabłkami w wersji z mąki razowej, a na dodatek bez cukru - su...
Odsłon: 8517
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 21
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 24
Przepis dnia
Moje pierwsze w tym roku szparagi upolowane za 9,99! Ponieważ pogoda, jak na...
Odsłon: 3898
Przepis dnia
Pyszne, lekkie danie z cukinią w roli głównej. Nadziewane kaszą jaglaną i wa...
Odsłon: 8571
Pyszne ciasto z jabłkami w wersji z mąki razowej, a na dodatek bez cukru - su...
Odsłon: 8517
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 21
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 24
Składniki
Rozmrażamy szpinak lub dusimy jeśli mamy surowy. Ser feta rozdrabniamy widelcem i łączymy ze szpinakiem pozostawiając 1-2- łyżki szpinaku. Smażymy naleśniki (ciasto wg uznania i swojego doświadczenia), ja do ciasta naleśnikowego dodaję tę pozostawioną niewielką ilość szpinaku, wtedy naleśniki po usmażeniu wyglądają bardziej efektownie. Każdy naleśnik smarujemy masą szpinakową i zwijamy w ruloniki. Gotuję brokuł ok. 2 minut dłużej niż zwykle. Następnie na patelni topię 1 łyżeczkę masła i wrzucam do niego ugotowany brokuł. Gdy się podsmaża rozdrabniam go widelcem. Wlewam śmietanę, łączę z brokułem i delikatnie wysmażam przyprawiając: solą, pieprzem, gałką muszkatołową odrobiną czosnku. Naczynie żaroodporne smaruję masłem. Układam dosyć ściśle naleśniki jeden obok drugiego, tak by całe naczynie było wypełnione naleśnikami. Zalewam sosem śmietanowo-brokułowym , a wierzch posypuję tartym serem. Zapiekam w gorącym piekarniku, aż ser się stopi. Smacznego)))
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami
Dania główne
Marokański chleb, kotlet na grillu i sos miętowy
Dania główne
Maakouda
Dania główne
Roladki ze szparagami
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami. To proste i sycące danie, z...
Odsłon: 158
Marokański chleb, kotlet na grillu i sos miętowy
Marokańskie smaki przeniesione do naszego ogrodu. Nieziemsko wyrazisty w smak...
Odsłon: 61