Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe nuggetsy z pieczonymi ziemniaczkami. Z pyszną warzywna sałatką.
Ziemniaki obrać i pokroić na ćwiartki. Ugotować rano lub dzień wcześniej, ale żeby były delikatnie twarde. Ziemniaki ułożyć na blaszce, posmarować olejem i posypać przyprawą do ziemniaków. Mięso pokroić na kawałki. Doprawić solą, pieprzem i gyrosem. Mąkę rozmieszać z wodą i dodać zioła prowansalskie. To musi być takie gęste ciasto jak na naleśniki. Corn flakes zblendować. Mięso zanurzyć w cieście a potem w panierce. Układać na blaszce. Piec około 30 minut w zależności od piekarnika. W razie potrzeby przełożyć na drugą stronę.
Warzywa pokroić drobno. Dodać je do mixu. Dodać oliwę, słoneczniki, pestki dyni oraz przyprawę suszone pomidory z czosnkiem. jeść z domowy sosem lub ketchupem. Smacznego :)
Dziś na obiad proponuje, kotlety drobiowe w pieczarkach, w pysznej panierce.
Odsłon: 2613
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 393
Jeśli nie masz pomysłu na to co jeść i jednocześnie twoje umiejętności kulina...
Odsłon: 32
Nie masz pomysłu na obiad, oto przepis dla Ciebie. Szybkie proste przygotowan...
Odsłon: 373
Jak zachować cukinię na dłużej? Można zrobić z niej przetwory na zimę. Cukini...
Odsłon: 120
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 393
Jeśli nie masz pomysłu na to co jeść i jednocześnie twoje umiejętności kulina...
Odsłon: 32
Nie masz pomysłu na obiad, oto przepis dla Ciebie. Szybkie proste przygotowan...
Odsłon: 373
Jak zachować cukinię na dłużej? Można zrobić z niej przetwory na zimę. Cukini...
Odsłon: 120
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić na ćwiartki. Ugotować rano lub dzień wcześniej, ale żeby były delikatnie twarde. Ziemniaki ułożyć na blaszce, posmarować olejem i posypać przyprawą do ziemniaków. Mięso pokroić na kawałki. Doprawić solą, pieprzem i gyrosem. Mąkę rozmieszać z wodą i dodać zioła prowansalskie. To musi być takie gęste ciasto jak na naleśniki. Corn flakes zblendować. Mięso zanurzyć w cieście a potem w panierce. Układać na blaszce. Piec około 30 minut w zależności od piekarnika. W razie potrzeby przełożyć na drugą stronę.
Warzywa pokroić drobno. Dodać je do mixu. Dodać oliwę, słoneczniki, pestki dyni oraz przyprawę suszone pomidory z czosnkiem. jeść z domowy sosem lub ketchupem. Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Dal- wariacja na temat
Dania główne
Makaron z fasolka szparagowa
Dania główne
Moje Czebureki
Dania główne
Placki ziemniaczane bez ścierania ziemniaków
Dal- wariacja na temat
Dal, potrawa kuchni indyjskiej, jest aromatyczny i sycący. Zaserwowany z ryże...
Odsłon: 28
Makaron z fasolka szparagowa
Szybki i prosty obiad
Odsłon: 50