Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Omlet z pieczarkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13305
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1516
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14644
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6037
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13305
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1516
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14644
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6037
Składniki
Pieczarki obierz, umyj, pokrój w plastry. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Cebulę i pieczarki usmaż na maśle klarowanym. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Jajka wybij do miski, dodaj sól, pieprz i łyżkę śmietany, lekko ubij. Dodaj mąkę, wymieszaj. Na patelni rozgrzej masło, wlej masę. Dodaj pieczarki i ser, smaż, aż jajka się zetną. Pod koniec smażenia możesz omlet przykryć pokrywką, by usmażył się na górze.
Omlet dekoruj posiekanym szczypiorkiem i papryczką chilli.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień