Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Orzechowa wątróbka"
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 219
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2419
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 671
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 219
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2419
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 671
Składniki
Wątróbkę myję, a następnie namaczam w mleku ok. 2 godzin. Mielę dość drobno orzechy włoskie i mieszam z bułką tartą. Wyjętą z mleka wątróbkę oczyszczam z włókien.
Każdy kawałek obtaczam w mące, potem w roztrzepanych jajkach i panierce z bułki tartej oraz orzechów. Smażę na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na ciemnozłoty kolor.
Usmażoną wątróbkę osączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu, delikatnie solę. Podaję na obiad, z ziemniakami oraz surówkami, albo na kolację, np. z jogurtowym sosem czosnkowym i grzankami.Źródło: Rewia