Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Orzechowa wątróbka"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11078
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3548
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1204
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4216
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 387
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11078
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3548
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1204
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4216
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 387
Składniki
Wątróbkę myję, a następnie namaczam w mleku ok. 2 godzin. Mielę dość drobno orzechy włoskie i mieszam z bułką tartą. Wyjętą z mleka wątróbkę oczyszczam z włókien.
Każdy kawałek obtaczam w mące, potem w roztrzepanych jajkach i panierce z bułki tartej oraz orzechów. Smażę na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na ciemnozłoty kolor.
Usmażoną wątróbkę osączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu, delikatnie solę. Podaję na obiad, z ziemniakami oraz surówkami, albo na kolację, np. z jogurtowym sosem czosnkowym i grzankami.Źródło: Rewia