Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Orzechowa wątróbka"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1069
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 145
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1069
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 145
Składniki
Wątróbkę myję, a następnie namaczam w mleku ok. 2 godzin. Mielę dość drobno orzechy włoskie i mieszam z bułką tartą. Wyjętą z mleka wątróbkę oczyszczam z włókien.
Każdy kawałek obtaczam w mące, potem w roztrzepanych jajkach i panierce z bułki tartej oraz orzechów. Smażę na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na ciemnozłoty kolor.
Usmażoną wątróbkę osączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu, delikatnie solę. Podaję na obiad, z ziemniakami oraz surówkami, albo na kolację, np. z jogurtowym sosem czosnkowym i grzankami.Źródło: Rewia