Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Orzechowa wątróbka"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10425
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336764
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4322
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423707
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10425
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336764
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4322
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423707
Składniki
Wątróbkę myję, a następnie namaczam w mleku ok. 2 godzin. Mielę dość drobno orzechy włoskie i mieszam z bułką tartą. Wyjętą z mleka wątróbkę oczyszczam z włókien.
Każdy kawałek obtaczam w mące, potem w roztrzepanych jajkach i panierce z bułki tartej oraz orzechów. Smażę na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na ciemnozłoty kolor.
Usmażoną wątróbkę osączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu, delikatnie solę. Podaję na obiad, z ziemniakami oraz surówkami, albo na kolację, np. z jogurtowym sosem czosnkowym i grzankami.Źródło: Rewia