Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Orzechowa wątróbka"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7854
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 287
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3078
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 587
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7854
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 287
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3078
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 587
Składniki
Wątróbkę myję, a następnie namaczam w mleku ok. 2 godzin. Mielę dość drobno orzechy włoskie i mieszam z bułką tartą. Wyjętą z mleka wątróbkę oczyszczam z włókien.
Każdy kawałek obtaczam w mące, potem w roztrzepanych jajkach i panierce z bułki tartej oraz orzechów. Smażę na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na ciemnozłoty kolor.
Usmażoną wątróbkę osączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu, delikatnie solę. Podaję na obiad, z ziemniakami oraz surówkami, albo na kolację, np. z jogurtowym sosem czosnkowym i grzankami.Źródło: Rewia