Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5490
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 986
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11944
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1417
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5490
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 986
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11944
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1417
Składniki
Kurczaka oprószamy przyprawami -curry i papryką na co najmniej 2 godz przed smażeniem,po tym czasie smażymy na oleju.Odkładamy i na tym samym oleju podsmażamy krewetki po ok 3 min z każdej strony.Najlepiej kupic gotowe mrożone,obrane.Zdejmujemy i na tę samą patelnię najlepiej o wysokim brzegu wsypujemy drobno pokrojoną cebulkę,potem czosnek,podsmażamy i dodajemy surowy,opłukany ryż.
Ryż dusimy podlewając bulionem.Bulionu nie wlewamy od razu całego tylko po trochę aż wyparuje.Dodajemy curry(lepiej szafran-ale drogi)i paprykę ok łyżki.Jeśli ryż będzie prawie gotowy dodajemy kurczaka,krewetki i koniecznie wszystko do piekarnika na ok 20 min na 160-180 stopni .oczywiście wszystko trochę solimy.