Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1096
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1096
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Kurczaka oprószamy przyprawami -curry i papryką na co najmniej 2 godz przed smażeniem,po tym czasie smażymy na oleju.Odkładamy i na tym samym oleju podsmażamy krewetki po ok 3 min z każdej strony.Najlepiej kupic gotowe mrożone,obrane.Zdejmujemy i na tę samą patelnię najlepiej o wysokim brzegu wsypujemy drobno pokrojoną cebulkę,potem czosnek,podsmażamy i dodajemy surowy,opłukany ryż.
Ryż dusimy podlewając bulionem.Bulionu nie wlewamy od razu całego tylko po trochę aż wyparuje.Dodajemy curry(lepiej szafran-ale drogi)i paprykę ok łyżki.Jeśli ryż będzie prawie gotowy dodajemy kurczaka,krewetki i koniecznie wszystko do piekarnika na ok 20 min na 160-180 stopni .oczywiście wszystko trochę solimy.