Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 952
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 33
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1243
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 201
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6184
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 952
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 33
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1243
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 201
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6184
Składniki
Pałki oczyść, umyj, osusz. Oprósz solą i pieprzem, obsmaż w głębokiej patelni. Cebulę, czosnek obierz i posiekaj. Zeszklij je na tym samym tłuszczu na którym smażyły się pałeczki.
Pomidory pokrój. Paprykę pokrój. Do cebuli z czosnkiem dodaj pomidory i paprykę. Podsmaż. Wlej bulion i zagotuj.
Dodaj obsmażone pałeczki kurczaka. Duś 40-50 minut.
Sos dopraw solą, pieprzem, cukrem i octem balsamicznym. Zagotuj. Zestaw z ognia i posyp oregano.
Tak przygotowane pałeczki podawaj z ryżem lub pieczywem.