Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Pałki oczyść, umyj, osusz. Oprósz solą i pieprzem, obsmaż w głębokiej patelni. Cebulę, czosnek obierz i posiekaj. Zeszklij je na tym samym tłuszczu na którym smażyły się pałeczki.
Pomidory pokrój. Paprykę pokrój. Do cebuli z czosnkiem dodaj pomidory i paprykę. Podsmaż. Wlej bulion i zagotuj.
Dodaj obsmażone pałeczki kurczaka. Duś 40-50 minut.
Sos dopraw solą, pieprzem, cukrem i octem balsamicznym. Zagotuj. Zestaw z ognia i posyp oregano.
Tak przygotowane pałeczki podawaj z ryżem lub pieczywem.