Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 1192
Dodano: 05.02.2008
Odsłon: 4366
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Filet z pangi dzielimy na kawałki około 2x2cm, mieszamy z wegetą i sosem chili. Odstawiamy aż ryba przejdzie mieszanką. Rozgrzewamy olej na patelni, i dusimy rybę na wolnym ogniu, aż się zetnie. Dodajemy pomidory z puszki i dusimy do chwili gdy ryba zrobi się czerwona. Na koniec trzeba dodać śmietanę i rozmieszać z całością. Najlepiej podawać z ryżem białym gotowanym na sypko.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

ewisienka22 13 września 2011Zgłoś do usunięcia
No tak, tak, pyyyyszna panga! Antybiotyki, środki grzybobójcze, chemikalia wspomagające rozmnażanie, ułatwiające hodowlę, woda z najbrudniejszej rzeki świata to naprawdę świetny pomysł na obiad. Smacznego!0 Kto głosował? | Odpowiedz

novajulia 06 marca 2008Zgłoś do usunięcia
Ja robie w ten sposób i się ryba nie rozpada - może dlatego że robię to na małym ogniu ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz