Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryka w zupie z mięsnymi pulpecikami"
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 285
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1402
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 283
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1001
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 285
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1402
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 283
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1001
Składniki
Czas przygotowania 40 minut. Cena porcji ok. 3,30 zł.
Kajzerkę namaczamy w wodzie. Mięso przekładamy do miski, dodajemy jajko, wyciśniętą kajzerkę, starty czosnek, doprawiamy pieprzem, papryką i solą. Wyrabiamy. Z masy formujemy pulpeciki i smażymy w rondlu na rozgrzanym oleju, uważając, aby za bardzo się nie spiekły. Pulpeciki przekładamy na talerz.
Do rondla, w którym smażyliśmy mięso, dolewamy olej i dodajemy posiekaną cebulę. Podsmażamy 2–3 minuty, mieszając. Następnie dorzucamy pokrojone w paski papryki i dusimy 3–4 minuty. Zalewamy bulionem wołowym oraz sokiem pomidorowym i gotujemy 15 minut na wolnym ogniu. Zupę doprawiamy pieprzem, ostrą papryką i solą.
2–3 minuty przed końcem gotowania do zupy przekładamy pulpeciki, delikatnie mieszamy. Zupę nalewamy na talerze razem z kilkoma klopsikami. Podajemy z grzankami. Możemy ją także zabielić odrobiną kwaśnej śmietany.Źródło: Rewia