Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 192
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 309
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 192
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 309
Składniki
Cebulę kroimy w paseczki, albo krążki, parówki w plastry, a jabłka w kostkę. podsmażamy kiełbaskę i przekładamy do osobnego garnka. Następnie podsmażamy na złoty kolor cebulę, dusimy ją, a następnie wlewamy bulion i wrzucamy jabłka, gotujemy jakiś czas. Dodajemy do parówek, wlewamy piwko :) i gotujemy jeszcze chwilę. Doprawiamy czym kto lubi: vegetą, papryką słodką, pieprzem, bazylią, czubrycą (czasem dodaje chiil, jeśli mam ochotę na ostrzejsze danie). Dobrze jest pokroić jabłka w dość drobną kostkę, wtedy szybciej się rozgotują, można je rozgnieść. Ja dodaję jeszcze 2 łyżki koncentratu, który nadaje potrawie lekko kwaskowy smak i ładny kolor. Smacznego!