Dania główne Przepis na:
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
10 jajek ugotować na twardo, ostudzić, obrać, posiekać.
Por przekroić wzdłuż na cztery części, opłukać dokładnie pod bieżącą wodą, a następnie bardzo cieniutko pokroić. Na łyżce masła poddusić pokrojony por, przestudzić, połączyć z posiekanymi i surowymi jajkami, tymiankiem, oregano, rozmarynem, curry, solą ziołową, musztardą, bułką tartą i szczyptą mielonego pieprzu.
Foremkę wysmarować masłem, wysypać bułką tartą, wyłożyć masą pasztetową. Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni. Pasztet smakuje najlepiej po ok. 2 godzin po upieczeniu, podany ze startym chrzanem wymieszanym ze śmietaną.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Joasqa 15 października 2009Zgłoś do usunięcia
Tam idą 2 surowe jajka żeby zlepić farsz a dlaczego 40 min to sama nie wiem bo przepis jest z jakiejś gazety:) ale ja zawsze piekę 40 min i wychodzi bardzo dobry:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Sugarspice 15 października 2009Zgłoś do usunięcia
a czemu to sie musi piec az 40 minut skoro nie ma tam nic surowego?0 Kto głosował? | Odpowiedz