Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna wegetariańska potrawa;)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2128
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 95
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 179
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 173
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2128
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 95
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 179
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 173
Składniki
10 jajek ugotować na twardo, ostudzić, obrać, posiekać.
Por przekroić wzdłuż na cztery części, opłukać dokładnie pod bieżącą wodą, a następnie bardzo cieniutko pokroić. Na łyżce masła poddusić pokrojony por, przestudzić, połączyć z posiekanymi i surowymi jajkami, tymiankiem, oregano, rozmarynem, curry, solą ziołową, musztardą, bułką tartą i szczyptą mielonego pieprzu.
Foremkę wysmarować masłem, wysypać bułką tartą, wyłożyć masą pasztetową. Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni. Pasztet smakuje najlepiej po ok. 2 godzin po upieczeniu, podany ze startym chrzanem wymieszanym ze śmietaną.