Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna wegetariańska potrawa;)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421844
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2171
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421844
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2171
Składniki
10 jajek ugotować na twardo, ostudzić, obrać, posiekać.
Por przekroić wzdłuż na cztery części, opłukać dokładnie pod bieżącą wodą, a następnie bardzo cieniutko pokroić. Na łyżce masła poddusić pokrojony por, przestudzić, połączyć z posiekanymi i surowymi jajkami, tymiankiem, oregano, rozmarynem, curry, solą ziołową, musztardą, bułką tartą i szczyptą mielonego pieprzu.
Foremkę wysmarować masłem, wysypać bułką tartą, wyłożyć masą pasztetową. Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni. Pasztet smakuje najlepiej po ok. 2 godzin po upieczeniu, podany ze startym chrzanem wymieszanym ze śmietaną.