Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet z królika"
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5692
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1121
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 186
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5692
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1121
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 186
Składniki
Mięso z królika ugotuj. Gdy wypłyną szumowiny, wylej wodę i nalej nową. Dołóż włoszczyznę, przyprawy, nadpaloną nad ogniem cebulę oraz wątróbkę i podroby królika. Gotuj całość ok. 50 minut.
W drugim garnku podgotuj boczek. Mięso z królika oddziel od kości, przebierz podroby. W maszynce zmiel wszystkie rodzaje mięsa (zostaw kilka plasterków słoniny).
Masę połącz z jajkami, solą, pieprzem, majerankiem, gałką muszkatołową oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Włóż całość do formy wyłożonej papierem. Na wierzchu ułóż paseczki słoniny. Piecz pasztet 120 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C.Źródło: Super TV