Do góry

Dania główne Przepis na:

Pasztet z królika

Pasztet z królika

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5017

Dodano:

Odsłon: 87

Smaczny pomysł na "Pasztet z królika"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pasztet z królika

Przygotowanie

  1. Mięso z królika ugotuj. Gdy wypłyną szumowiny, wylej wodę i nalej nową. Dołóż włoszczyznę, przyprawy, nadpaloną nad ogniem cebulę oraz wątróbkę i podroby królika. Gotuj całość ok. 50 minut.

  2. W drugim garnku podgotuj boczek. Mięso z królika oddziel od kości, przebierz podroby. W maszynce zmiel wszystkie rodzaje mięsa (zostaw kilka plasterków słoniny).

  3. Masę połącz z jajkami, solą, pieprzem, majerankiem, gałką muszkatołową oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

  4. Włóż całość do formy wyłożonej papierem. Na wierzchu ułóż paseczki słoniny. Piecz pasztet 120 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C.

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń