Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet z królika"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10734
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3411
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2435
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10734
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3411
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2435
Składniki
Mięso z królika ugotuj. Gdy wypłyną szumowiny, wylej wodę i nalej nową. Dołóż włoszczyznę, przyprawy, nadpaloną nad ogniem cebulę oraz wątróbkę i podroby królika. Gotuj całość ok. 50 minut.
W drugim garnku podgotuj boczek. Mięso z królika oddziel od kości, przebierz podroby. W maszynce zmiel wszystkie rodzaje mięsa (zostaw kilka plasterków słoniny).
Masę połącz z jajkami, solą, pieprzem, majerankiem, gałką muszkatołową oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Włóż całość do formy wyłożonej papierem. Na wierzchu ułóż paseczki słoniny. Piecz pasztet 120 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C.Źródło: Super TV