Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet z królika"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1247
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 258
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2256
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4345
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1247
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 258
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2256
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4345
Składniki
Mięso z królika ugotuj. Gdy wypłyną szumowiny, wylej wodę i nalej nową. Dołóż włoszczyznę, przyprawy, nadpaloną nad ogniem cebulę oraz wątróbkę i podroby królika. Gotuj całość ok. 50 minut.
W drugim garnku podgotuj boczek. Mięso z królika oddziel od kości, przebierz podroby. W maszynce zmiel wszystkie rodzaje mięsa (zostaw kilka plasterków słoniny).
Masę połącz z jajkami, solą, pieprzem, majerankiem, gałką muszkatołową oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Włóż całość do formy wyłożonej papierem. Na wierzchu ułóż paseczki słoniny. Piecz pasztet 120 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C.Źródło: Super TV