Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet z królika"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12691
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1437
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13849
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5796
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12691
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1437
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13849
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5796
Składniki
Mięso z królika ugotuj. Gdy wypłyną szumowiny, wylej wodę i nalej nową. Dołóż włoszczyznę, przyprawy, nadpaloną nad ogniem cebulę oraz wątróbkę i podroby królika. Gotuj całość ok. 50 minut.
W drugim garnku podgotuj boczek. Mięso z królika oddziel od kości, przebierz podroby. W maszynce zmiel wszystkie rodzaje mięsa (zostaw kilka plasterków słoniny).
Masę połącz z jajkami, solą, pieprzem, majerankiem, gałką muszkatołową oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Włóż całość do formy wyłożonej papierem. Na wierzchu ułóż paseczki słoniny. Piecz pasztet 120 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C.Źródło: Super TV