Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i sycące danie wegetariańskie.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3925
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1038
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34244
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 577
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3925
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1038
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34244
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 577
Składniki
Soczewicę wsypujemy na chwilę do miseczki i zalewamy zimną wodą. Po odlaniu wody wsypujemy soczewicę do garnka podlewamy wodą, solimy i gotujemy na małym ogniu do miękkości. Na patelni przysmażamy drobno posiekaną cebulkę i czosnek i paprykę. Składniki z patelni dodajemy do garnka z już miękką soczewicą, dolewamy przecier pomidorowy i dusimy razem ok 5 min. Tuż przed podaniem posypujemy bazylią.