Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń z indyka serowo-ziołowa"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 60
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3615
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 132
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 60
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3615
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 132
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Składniki
Bazylię opłucz, osusz. Listki poodrywaj od gałązek i drobno je posiekaj. Wymieszaj z ricottą, startym parmezanem oraz oliwą z oliwek i obranym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem.
Mięso umyj, osusz. Oprósz solą i pieprzem. Posmaruj nadzieniem serowym i zwiń, formując zgrabną roladę. Owiń ją plasterkami szynki. Ułóż w dużym naczyniu żaroodpornym. Przykryj folią aluminiową (matową stroną do góry) i piecz 1 godz. w temp. 180 st.
W tym czasie przygotuj potrawkę. Cebulę obierz i grubo posiekaj. Oczyść i pokrój w kostkę obie papryki, cukinię oraz bakłażan. Wszystkie warzywa przełóż do dużej miski. Dodaj pomidory z puszki razem z zalewą. Przypraw solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem. Zioła opłucz, osusz, posiekaj. Połowę dodaj do warzyw, dokładnie wymieszaj.
Z mięsa zdejmij folię, dookoła rozłóż przygotowane warzywa. Piecz jeszcze 20 min. Przed podaniem danie posyp pozostałymi posiekanym ziołami.Źródło: Tina