Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń z indyka serowo-ziołowa"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 522
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1407
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 112
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 389
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 522
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1407
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 112
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 389
Składniki
Bazylię opłucz, osusz. Listki poodrywaj od gałązek i drobno je posiekaj. Wymieszaj z ricottą, startym parmezanem oraz oliwą z oliwek i obranym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem.
Mięso umyj, osusz. Oprósz solą i pieprzem. Posmaruj nadzieniem serowym i zwiń, formując zgrabną roladę. Owiń ją plasterkami szynki. Ułóż w dużym naczyniu żaroodpornym. Przykryj folią aluminiową (matową stroną do góry) i piecz 1 godz. w temp. 180 st.
W tym czasie przygotuj potrawkę. Cebulę obierz i grubo posiekaj. Oczyść i pokrój w kostkę obie papryki, cukinię oraz bakłażan. Wszystkie warzywa przełóż do dużej miski. Dodaj pomidory z puszki razem z zalewą. Przypraw solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem. Zioła opłucz, osusz, posiekaj. Połowę dodaj do warzyw, dokładnie wymieszaj.
Z mięsa zdejmij folię, dookoła rozłóż przygotowane warzywa. Piecz jeszcze 20 min. Przed podaniem danie posyp pozostałymi posiekanym ziołami.Źródło: Tina