Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, lekkie danie.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8664
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8664
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
PIerś pokroić w paski i przyprawić ulubionymi przyprawami. U mnie zioła, sól, pieprz, papryka czerwona i ostra. Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki.
Pierś usmażyć na patelni na niewielkiej ilości oleju. Przygotowane wcześniej ćwiartki ziemniaków ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, troszeczkę posmarować olejem, posolić i piec ok 40 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Ostatnie 10 minut w 200. Ogórka i pomidory umyć i pokroić w kostkę. Można podawać z sosem czosnkowym.