Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, lekkie danie.
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2635
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 849
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2635
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 849
Składniki
PIerś pokroić w paski i przyprawić ulubionymi przyprawami. U mnie zioła, sól, pieprz, papryka czerwona i ostra. Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki.
Pierś usmażyć na patelni na niewielkiej ilości oleju. Przygotowane wcześniej ćwiartki ziemniaków ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, troszeczkę posmarować olejem, posolić i piec ok 40 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Ostatnie 10 minut w 200. Ogórka i pomidory umyć i pokroić w kostkę. Można podawać z sosem czosnkowym.