Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryki faszerowane komosą ryżową, mięsem mielonym i warzywami z serem feta, w lekkim bulionie
Przepis dnia
Przepis na tę potrawę jest bardzo prosty a zapiekane papryki będą idealne na...
Odsłon: 8304
Jeśli szukasz ciekawego dodatku do świątecznego obiadu to mam dla Ciebie dosk...
Odsłon: 188
Dziś poleca się mój nowy chlebek który wymyśliłam, chcecie przepis więc zapra...
Odsłon: 203
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 137
U mnie żadne święta nie mogą się obejść bez ryb, a że to Wielkanoc to w wersj...
Odsłon: 70
Jeśli szukasz ciekawego dodatku do świątecznego obiadu to mam dla Ciebie dosk...
Odsłon: 188
Dziś poleca się mój nowy chlebek który wymyśliłam, chcecie przepis więc zapra...
Odsłon: 203
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 137
U mnie żadne święta nie mogą się obejść bez ryb, a że to Wielkanoc to w wersj...
Odsłon: 70
Składniki
Komosę ryżową gotujemy o dwie minuty której niż według przepisu na opakowaniu.
Pomidora sparzamy wrzątkiem i zciągamy skórę. Następnie kroimy w kostkę. Cukinię myjemy i kroimy w drobną kostkę. Podobnie postępujemy z cebulką. Czosnek bardzo drobno siekamy. Warzywa łaczymy z ugotowaną komosą i surowym mięsem mielonym. Dodajemy połowę porcji sera feta oraz posiekane zioła. Dodajemy łyżkę bulionu. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Z papryk zcinamy koniec z ogonkiem, usuwamy gniazda nasienne, faszerujemy powstałym farszem mięsno-warzywnym. Wszystko posypujemy serem feta i skrapiamy oliwą z oliwek.
Na wierzch kładziemy zciętą część papryki,wkładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy bulionem warzywnym. Do bulionu można dodać świeżej zioła. Naczynie zamykamy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do czasu, aż papryki zmiękną(około godziny).
Po upieczeniu papryk pozostały na dnie bulion rozcieńczamy wodą,która podczas pieczenia wyparowała. Papryki podajemy z bulionem jako sos. SMACZNEGO
Przepisy Dania główne
Dania główne
Karminadle z płatkami owsianymi i jabłkiem
Dania główne
Kotlety z kiełbasy
Dania główne
Boeuf bourguignon
Dania główne
Kurczak zapiekany w zielonym sosie.
Karminadle z płatkami owsianymi i jabłkiem
Coś dla miłośników śląskich karminadli a polskich kotletów mielonych .
Odsłon: 206
Kotlety z kiełbasy
Danie z PRL - u , smaczne i szybkie. Takie kotlety możemy przygotować z szero...
Odsłon: 140