Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8119
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1172
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9892
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4537
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 556
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8119
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1172
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9892
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4537
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 556
Składniki
wloska kapuste blanszujemy w gotujacej sie wodzie , ok 15 minut
mieso mielone, laczymy z ugotowanym ryzem, 1 jajkiem, pokrojona drobno cebulka, jak ktos lubi zabek czosnku mozna dodac, sol , pieprz, majeranek-laczymy wszystko razem
Zkapusty oddzielamy liscie , kladziemy farsz i zawijamy w golabki
ukadamy na blaszce, polanej olejem, polewamy rozrobionym bulionem , posypujemy majerankiem i wkladamy do piekarnika na 60 minut w temp.200stopni. Po pol godzinie mozna przelozyc golabki na druga strone zeby sie ladnie przypiekly.