Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone udka kaczki"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 773
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1407
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 773
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1407
Składniki
Udka umyj, oprósz solą, pieprzem i majerankiem.
Ułóż w brytfance (każde udko na łyżeczce masła). Piecz w 240oC ok. 20 min, aż skórka zbrązowieje.
Zmniejsz temp. do 200oC, dołóż obrane, pokrojone ziemniaki, cebulę i jabłka, oprósz solą, pieprzem, polej 2 łyżkami kaczego tłuszczu i piecz jeszcze ok. godziny (warto podlewać wytapiającym się sosem).
Smak kaczki podkreśli piwo Świąteczne o pełnym, wyrazistym smaku, esencjonalnym bukiecie z nutami karmelowymi oraz korzennymi.Źródło: Świat kobiety