Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone udka kaczki"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11140
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3829
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11140
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3829
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Udka umyj, oprósz solą, pieprzem i majerankiem.
Ułóż w brytfance (każde udko na łyżeczce masła). Piecz w 240oC ok. 20 min, aż skórka zbrązowieje.
Zmniejsz temp. do 200oC, dołóż obrane, pokrojone ziemniaki, cebulę i jabłka, oprósz solą, pieprzem, polej 2 łyżkami kaczego tłuszczu i piecz jeszcze ok. godziny (warto podlewać wytapiającym się sosem).
Smak kaczki podkreśli piwo Świąteczne o pełnym, wyrazistym smaku, esencjonalnym bukiecie z nutami karmelowymi oraz korzennymi.Źródło: Świat kobiety