Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet drobiowy pieczony w rekawie, do tego zapiekana cukinia, wszystko polane lekkim sosem czosnkowym...
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 75
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 75
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Składniki
Filety drobiowe umyc, przekroic w pol jak na kotlety. Doprawic lekko sola, pieprzem, posmarowac 2 lyzkmi oliwy, posypac majerankiem. Wlozy do rekawa do pieczenia.
Cukinie dokladnie umyc, pokroic w talarki, cebule drobno posiekac, papryke pokroic w niezbyt male kawalki. Wymieszac wszystko z kukurydza, lekko posolic. Polaczyc oliwe z bazylia i oregano, polac warzywa i wymieszac.
Piekarnik nagrzac do temp. 180-200 st.C, piec razem ok. 30 min.
Polaczyc jogurt ze smietanai koperkiem, dodac przecisniety przez praske czosnek, odrobine soli i pieprzu, wymieszac.