Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczony pstrąg"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 397
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1784
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 353
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 397
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1784
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 353
Składniki
Porcje ryby umyj, osusz. Natrzyj zmiażdżonym czosnkiem, posyp solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Wymieszaj marynaty, polej ryby. Odstaw, aby nabrały smaku przypraw.
Ułóż ryby na kawałkach folii aluminiowej. Obłóż je pokrojonymi oliwkami oraz plasterkami pomidorów. Zawiń brzegi folii, aby powstał pakiecik. Piecz 30-40 min w temp. 200°C.
Pokrój cukinie, papryki, pozostałe pomidory. Skrop oliwą i grilluj na patelni grillowej. Rybę podaj z warzywami, ryżem oraz dipem jogurtowym.
Porcje 6 Przygot. 45 min Cena 4,50 zł Kalorie 231 kcal
<strong>Jacek Mołdach z Lublina</strong>Źródło: Takie jest życie