Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczony pstrąg"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 101
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 236
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 101
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 236
Składniki
Porcje ryby umyj, osusz. Natrzyj zmiażdżonym czosnkiem, posyp solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Wymieszaj marynaty, polej ryby. Odstaw, aby nabrały smaku przypraw.
Ułóż ryby na kawałkach folii aluminiowej. Obłóż je pokrojonymi oliwkami oraz plasterkami pomidorów. Zawiń brzegi folii, aby powstał pakiecik. Piecz 30-40 min w temp. 200°C.
Pokrój cukinie, papryki, pozostałe pomidory. Skrop oliwą i grilluj na patelni grillowej. Rybę podaj z warzywami, ryżem oraz dipem jogurtowym.
Porcje 6 Przygot. 45 min Cena 4,50 zł Kalorie 231 kcal
<strong>Jacek Mołdach z Lublina</strong>Źródło: Takie jest życie